Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

D. Fabek: Neka idu u područnu školu

Po zakonu, Samobor učenicima nije obvezan plaćati prijevoz do matične škole ako u njihovu mjestu postoji područna.
05. listopada 2010. u 10:02 0 komentara 7 prikaza
Školarci
Foto: Goran Stanzl

– Devetero djece iz Rakovog Potoka do svoje škole u Sv. Martinu pod Okićem mora pješačiti prometnom Karlovačkom jer im Grad ne želi plaćati prijevoz školskim autobusom – požalio se Gradskom vijeću vijećnik Zlatko Korenčić (HNS).

Zabrinuti za sigurnost djece koja, ne žele li sami plaćati skupu kartu, dnevno uz opasnu prometnicu propješače i do dva i pol kilometra, obratili smo se pročelniku za društvene djelatnosti Damiru Fabeku.

– Grad tim učenicima, po zakonu, nije dužan plaćati prijevoz jer u Rakovom Potoku postoji područna škola koju mogu pohađati. Prijevoz bi Grad godišnje stajao 45.000 kuna, a djeci ne bi donio ništa dobra. Nastava u područnoj školi zbog manjeg je broja učenika u razredu ionako kvalitetnija – objašnjava Fabek i dodaje da će Grad prijevoz učenicima plaćati tek kada krenu u više razrede kojih u područnoj školi nema.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.