Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova kreće uskoro

Cvjetni trg – zatvaranje špice, cvjećari se sele na Zrinjevac

Cvjetni trg
arhiva VL
15.03.2012.
u 11:00

Cvjetni trg uskoro ide "pod ključ". Unatoč upozorenjima arhitekata da se obnova planira po zastarjelom modelu, radovi se ipak planiraju

Najavljena obnova gradske špice – Cvjetnog trga naišla je i na kritiku struke.

– Projekt prema kojem bi se obnavljao trg je star, a i kada je donesen, imao je određene kontroverze. Nejasno je zašto bi se baš sada trebao obnavljati, posebice jer stoji 17,5 milijuna kuna. Taj se novac bolje može utrošiti na, primjerice, obnovu dijela Ilice narušenog pri gradnji Centra Cvjetni – smatra Damir Ljutić, predsjednik Društva arhitekata Zagreb. No, obnova je, čini se, neizbježna. Čeka se samo rješenje žalbe jednog od izvođača koji se javio na natječaj Grada. Kao najpovoljniji izvođač izabrana je Tehnika d.d.

– Ako žalba bude odbijena, mi ćemo odmah početi raditi. Cvjećare i njihove kioske zbrinut ćemo kao što smo to napravili i kada smo radili Kvaternikov trg. Dok radovi budu trajali, prebacit ćemo ih na Zrinjevac – kazao je pročelnik Ureda za graditeljstvo Davor Jelavić.

Komentara 6

DE
detour
13:57 15.03.2012.

prvi razlog obnove je cinjenica da bandiceva uprava najvise krade na gradjevinskim radovima. drugi razlog obnove je sanacija stete koju je pocinio visestruki ubojica horvatincic kojem se sredjuje predvorje zlosretnog kompleksa. 17 godina nakon teske devastacije cvjetnog, on se devastiraastira opet i po istom projektu. di mi zivimo.

DE
detour
13:58 15.03.2012.

clanovi skupstine opet samo gledaju.

AG
Agramer198
15:45 15.03.2012.

Pa trg je u čisto pristojnom stanju, veći problem je Ilica koju su razrovali oni višetonski kamioni.... Istina, sjećam se nekih izjava Hrvatinčića kak bu on svu nastalu štetu sanirao, ali kada smo glupi i kada nismo natjerali gradske vlasti da inzistiraju na popravku tako nam i treba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije