Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lavlja stijena kidepo

Cvate ljubav između lava Lea i lavice Nyote. Na putu i mali lavići?

18.07.2014.
u 11:00

Novi lav i dvije sestre lavice, Ayana i Nyota, sve rade zajedno, spavaju, jedu, odmaraju se, znaju se i posvaditi, ali brzo se pomire

Baš kao u filmu, ljubav cvjeta u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Nakon mjesec dana poznanstva, lav Leo, koji je u ZOO stigao kako bi se uz mlade lavice smjestio u novoj nastambi "Lavlja stijena Kidepo", osvojio je srce jedne od sestara – lavice Nyote.

– Nerazdvojni su. Zajedno rade sve, a svoju privrženost iskazuju i vođenjem ljubavi, i to petnaestak puta dnevno – rekla je ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković te dodala kako su svi u ZOO-u sretni što se situacija među lavovima razvila tako dobro.

Kako kaže zoologinja Dijana Beneta, koja svaki dan provodi u društvu čopora, iako se u Zoološkom najprije strepilo hoće li lavice prihvatiti novoga člana, uz to još mužjaka u svoju nastambu, strah se pokazao potpuno neopravdanim.

– Pravo su društvo. Zajedno jedu, spavaju, odmaraju se. Doduše, ponekad se i posvade, ali u svakom odnosu mora biti malih razmirica.

U svakom slučaju, brzo nađu način da se pomire – sa smiješkom otkriva zoologinja Beneta i dodaje kako lavovi nemaju posebno vrijeme parenja, već se pare čitave godine.

– U prosjeku se lavovi pare dva puta u sat vremena, kada je lavica za to spremna, a svaki peti put to završava okotom – rekla je zoologinja te dodala kako se u Zoološkom vrtu svi nadaju malim zagrebačkim lavovima budući da su se Leo i Nyota tako dobro složili. Ženke, objasnila je zoologinja, mladunce nose tri i pol mjeseca te na svijet donesu između jednog i šest lavića.

Mladunci su teški oko dva kilograma, a već sa 15 dana mogu hodati. Ipak, s majkom ostaju dvije godine, a onda su spremni za samostalan život – otkrila je zoologinja Dijana Beneta.

Komentara 1

AN
anirommb
15:12 18.07.2014.

Slatki su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije