Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trogodišnjak pao s trećeg kata

‘Čulo se vrištanje djeteta, a onda i njegove majke’

Zagreb: Dijete je palo s balkona u zgradi u Ulici Božidara Adžije
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
22.09.2018.
u 19:40

Dječak ima višestruke prijelome lubanje te ozljede vratne kralježnice i pluća, liječnici se bore za njegov život

Čulo se vrištanje djeteta koje je bespomoćno ležalo na tlu i nije se moglo pomaknuti, a zatim i njegove majke koja se stvorila u sekundi, započinje priču Željka Šantić koja je svjedočila nemilom događaju koji je pogodio ne samo stanare zgrade u Adžijinoj 44 nego i cijeli kvart. Naime, prema riječima svjedoka, malo nakon 10 sati trogodišnji je dječak, zasad pod nejasnim okolnostima, pao na beton s prozora trećega kata.

– Brzo se okupila hrpa ljudi, što susjeda, što ljudi iz drugih zgrada i svi su vikali gdje je ta hitna. Iako su liječnici, policajci i vatrogasci došli zaista brzo. Međutim, u tim trenucima svaka se sekunda činila kao vječnost – govori Šantić.

Ozljede opasne za život

Jedan od svjedoka išao je frizeru kada je vidio da dijete pada s trećega kata te tvrdi da je nakon jakoga udarca glavom u beton dječak bio živ. Liječnici su na licu mjesta trogodišnjaku dali prvu pomoć i izmjerili mu puls, ali kako je odmah bilo vidljivo da je zadobio vrlo ozbiljne ozljede, hitno je prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevu, gdje je oko 13 sati operiran. Nažalost, riječ je o ozljedama opasnima za život.

>> Pogledajte video s mjesta gdje je dječak pao s 3. kata

– Riječ je o kraniocerebralnoj ozljedi s višestrukim prijelomima lubanje. Ima i stabilnu ozljedu vratne kralježnice i ozljede pluća. Nakon operacije ide u intenzivnu njegu na daljnje liječenje i opservaciju – rekao je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb prof. dr. sc. Goran Roić. Velika nesreća koja je pogodila stanovnike zagrebačke Trešnjevke dodatno je pogoršala jučerašnji ionako siv i tmuran dan te je, čim je dječak prevezen u kliniku u Klaićevoj, natjerala sve stanare u svoje domove od kojih je malo tko bio raspoložen za izjave.

Zagreb: Dijete je palo s balkona u zgradi u Ulici Božidara Adžije
1/8

Rolete ublažile pad

– Što se tiče liječnika, policajaca i vatrogasaca, zaista su brzo obavili svoj posao. Policijska traka bila je tu otprilike dva sata, napravili su zapisnik, a vatrogasci su odmah oprali beton jer je bio krvav. Nakon toga svatko je u šutnji otišao na svoju stranu – govori Željka Šantić. Koliko je moguće da se u takvim trenucima govori o postojanju sreće u nesreći, ističu susjedi, teško je govoriti, ali ipak se trude dodati malo optimizma u cijelu situaciju.

– Susjed koji je jutros izveo psa u šetnju sve je vidio i rekao je da je maleni najprije udario u izbočene rolete na prvom katu koje su koliko-toliko ublažile pad pa se svi nadamo da zaista jesu i da će dječak biti dobro – rekla je 
Šantić.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marvin
13:17 23.09.2018.

Cista nebriga za dijete .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije