Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugledajte se na olimpijce

Čudnovati čunjaš zove da naučite lijepi zimski sport curling

Curling  Soči
Foto: PA/Pixsell
14.02.2014.
u 12:09

Svake nedjelje do kraja veljače zagrebački curling klub na klizalištu Velesajma predstavlja vještine ovoga sporta. Dodatne informacije na broj 091 36 98 379

U tijeku su Zimske olimpijske igre u Sočiju, a jedan od sportova na njima je i curling. Kod nas ne toliko popularan i poznat sport, ali sport koji od svog prvog pojavljivanja na Zimskim olimpijskim igrama u Naganu 1998. godine svakodnevno privlači sve veći interes javnosti.

Zagrebački curling klub Čudnovati čunjaš je od samih početaka u hrvatskom curlingu, koji je započeo prije 10 godina. Radi popularizacije ovog sporta, a prigodom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, u klubu su odlučili da se svake nedjelje do kraja veljače na klizalištu Zagrebačkog velesajma održava prezentacija curlinga, s kratkim predavanjem i praktičnom vježbom na ledu.

Dob nije limitirana, od 15 do 100 godina, i sve je besplatno jer predavače i opremu osigurava klub. Čudnovati čunjaš osnovan je je 2004. godine. Na prvom prvenstvu Hrvatske u curlingu 2006. godine osvojili su drugo mjesto, dok su na drugom, godinu dana poslije, bili treći, iza Zagreba i Visa.

Na Beogradskom Curling Cupu, 30. i 31. siječnja 2011. godine, osvojili su drugo mjesto igrajući u kombiniranom sastavu zajedno s beogradskim curlingaškim klubom Vukovima. Kombinirani sastav je nastupao pod imenom “Čudnovati čunjaš i Vukovi”. Jedan od razloga je taj što je beogradski sastav Vukovi neposredno prije turnira odustao od natjecanja. Za sva pitanja i dodatne informacije možete se javiti na 091 36 98 379.

>>Hrvatski curlingaši drugi u Beogradu!
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije