Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Holding

Čovićevo čistilište za sve kumove i prijatelje gradonačelnika

holding
arhiva VL
28.05.2010.
u 23:20

Traže se novi šefovi 18 podružnica i pet trgovačkih društava u sklopu grupe Zagrebački holding

Uprava Holdinga raspisala je natječaj za sva direktorska mjesta u tvrtki. Traže se novi šefovi 18 podružnica i pet trgovačkih društava u sklopu grupe Zagrebački holding.

Nezamjenjivi Mate

Natječaji za nekoliko mjesta bit će tek formalni jer će svoju fotelju gotovo sigurno zadržati šef Zagrebparkinga Mate Kraljević (iako je bespogovorno slušao Bandića, neće ga se odreći jer mu i neprijatelji priznaju da radi odličan posao, nap. a.). Razloga za strah nemaju ni direktorica Gradskih groblja Ljerka Ćosić, Ante Cicvarić iz Autobusnog kolodvora, Tada Ciglić iz Robnih terminala, direktor ZGOS-a Zlatko Milanović te Joško Jakelić iz GSKG-a. Njihovo reimenovanje mogu pomrsiti jedino preveliki apetiti SDP-ovih partnera – HNS-a i HSLS-a – u slučaju da su te pozicije nekome već obećane. Dragan Kovačević, šef zagrebačkog HNS-a, kaže da će i politika imati svoje prste pri imenovanjima i da će HNS sigurno ponuditi neka kadrovska rješenja.

– O konkretnim imenima nismo razgovarali. Inzistirat ćemo, politici unatoč, da na direktorska mjesta ipak dođu sposobni – rekao je Kovačević. Najvažnija od svih fotelja je ona direktora ZET-a, najveće i najvažnije podružnice. Nakon što se Bandićev čovjek Ivan Tolić prvo povukao iz uprave Holdinga, a onda i s mjesta direktora ZET-a, skrasivši se odmah na lukrativnoj poziciji predsjednika uprave Gredelja, ZET privremeno vodi Dubravko Baričević.

– Prije nego što sam preuzeo ZET, bio sam Tolićev zamjenik, a tako i upućen u 90 posto posla. Na natječaj ću se javiti, jer ako se ne javiš, poslije nemaš pravo govoriti i prigovarati. Hoću li biti odabran, druga je stvar. U poslu jesam, materiju znam – rekao je Baričević o svojoj budućnosti u najvećoj podružnici Holdinga koja ima više od 4000 zaposlenih.

Vjerojatno će i ostati jer je drag predsjedniku uprave Ivi Čoviću, a od našeg izvora doznajemo da mu fotelju dodatno cementira i to što je dobar sa Zoranom Milanovićem, predsjednikom SDP-a.

Poznati bandićevci

Oni koji gotovo sigurno lete iz Holdinga jesu direktor Arene Zdenko Antunović (Bandićev i, mnogi kažu, nesposoban direktor) i još jedan "bandićevac", Marko Melčić, direktor Čistoće. On bi odletio i da nije s Milanom "na ti" jer toliko radi na svoju ruku da ga Čović više ne može ni gledati. Otpisan je i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Jadranko Robić (u kumstvu s Bandićem) te Srećko Vučković, šef Zagrebačkih cesta (poznatih po brojnim korupcijskim aferama, op. a.). Svi ostali direktori u svojevrsnom su čistilištu.

Komentara 3

SM
SMITSMIT
10:44 30.05.2010.

OPET KOMEDIJA OPET TUGA I kokoše i crvi i žabe znaju da Partija vodi i bira Kadrove Čović ili Bandić ili Josipović...DOK OVAJ NAROD OVAKO RAZMIŠLJA hijene jedu kavijar----

DU
Deleted user
09:18 31.05.2010.

Da je Bandić doveo Holding i Grad do ruba ponora, to se slažem, međutim nisu niti članovi uprave Holdinga nevini kad su u pitanju traljavost i nemar koji rezultiraju milijunskim štetama na račun svih zagrepčana, a prisutni su i danas, te nitko ne pokazuje čak niti volju to promijeniti. Evo samo jedan konkretan i katastrofalan primjer: U naselju Sopnica-Jelkovec prodaja stanova potpuno stoji već preko godinu i pol dana. Tamo Holdingu leži zamrznuti milijunski kapital u vidu 686 neprodanih novih stanova, uglavnom većih od 90 m2, a Holding dodatno plaća 4 milijuna kuna godišnje zaštitarskim tvrtkama za njihovo čuvanje, te pored toga još i režije za te neprodane stanove. I tako preko godinu i pol dana nitko od rukovodećeg kadra u Holdingu ništa ne poduzima, nego se svi bave samo svojim foteljama. Budući da se i u ovoj godini očekuje daljnji pad cijena nekretnina, izgleda da će Holding koji još uvijek tvrdoglavo drži cijenu od 1.295 eura/m2 (koja već jako dugo nije među najpovoljnijima na tržištu), tako i dalje stvarati gubitke i plaćati zaštitare i režije za neprodane stanove. Umjesto da spuste cijenu (recimo na cijenu POS-ovih stanova) i rasprodaju te stanove ili ih daju u najam građanima po povlaštenim uvjetima. I malo dijete bi bolje vodilo brigu o toj imovini, koja već sada polako ali sigurno propada. Prije nekoliko mjeseci su se još vadili na Bandića, ali nepoznanica je što ih danas sprečava da nešto poduzmu, osim čistog nemara i fokusiranja na vlastite \'\'uhljebljene\'\' pozicije. Uistinu, zašto bi se oni uopće brinuli oko tog problema, kad na račun poreznih obveznika za svoje tako \'\'savjesno\'\' poslovanje primaju netto plaće od dvadesetak tisuća kuna, a gubitke će nadoknaditi zagrepčani visokim cijenama komunalija, naplate parkiranja i slično.

OB
-obrisani-
10:13 30.05.2010.

I tako će obitelj Gambini zamjeniti obitelj Corleone i svi će biti sretni da je lopovsku bandu nasljedila banda lopova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije