Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački holding

Čović: Holding će već 2013. pozitivno poslovati

'04.05.2011., Cirilometodska 5,  Zagreb - Izvanredna sjednica Gradske skupstine. Rasprava o cijeni djecjih vrtica u gradu Zagrebu. Ivo Covic.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
22.08.2012.
u 23:59

U slučaju da sindikati ne prihvate zadnju varijantu, mi ćemo biti prisiljeni otkazati kolektivni ugovor, rekao je Čović

Drago mi je da sam ostao u Holdingu jer smo u ove četiri godine odradili veliki posao, ali, nažalost, nismo ga dovršili, izjavio je šef zagrebačke megatvrtke Ivo Čović u HRT-ovom Dnevniku 3. Čović nije htio otkriti čiji je "igrač", Bandićev ili Bernardićev, rekavši samo kako je dobio jednoglasnu potporu svih članova Skupštine.

Financijska je situacija u Holdingu kompleksna, ali sve bolja, rekao je Čović, dodavši kako novca za plaće ima. Prvi je put javno obećao da će, dobiju li za program restrukturiranja potporu svih organa društva, 2013. godine poslovati pozitivno, i to bez povećanja cijena komunalnih usluga.

- Sve naše djelatnosti, sve naše usluge su pokrivene - rekao je Čović, dodajući kako jedino u javnom prijevozu imaju velikih problema. Eventualno izdvajanje ZET-a iz Holdinga i vraćanje Gradu nazvao je besmislicom.

- Mi smo gradsko poduzeće, tako da je nevažno za poziciju ZET-a je li u Holdingu ili je izvan Holdinga. Mi predviđamo da se više nego do sada svako poduzeće prepoznaje po svojim rezultatima. Svaki dio sustava ćemo pokušati dići na višu razinu, a dužan sam reći da većina njih već sada i sve ove godine posluje pozitivno - objasnio je Čović.

Rekao je kako su troškove osoblja lani u odnosu na 2010. godinu već smanjili za 100 milijuna kuna, dodao je da će biti i daljnjih kresanja prava i smanjenja broja zaposlenika. Na upit o mogućem otkazivanju kolektivnog ugovora rekao je da insitut otkaza dosad nisu imali na raspolaganju,a pregovori sa sindikatima dosad su bili neuspješni.

- U slučaju da ne prihvate zadnju varijantu, mi ćemo biti prisiljeni otkazati kolektivni ugovor - rekao je Čović.

Govoreći o investicijama, naglasio je kako će učiniti sve da se što prije napravi novi centar za gospodarenje otpadom. Medijske napise o rastrošnosti poput kupovine skupocjenih automobila nazvao je netočnima.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mmelcic
mmelcic
07:54 23.08.2012.

Najlošiji i najneuspješniji hrvatski menedžer radi ono što mu ide najbolje, naime laže! Na zahtjev Ive Sanadera ostavljen u Upravi HEP-a, na zahtjev Zorana Milanovića postavljen za šefa Holdinga i na zahtjev Tomislava Karamarka HDZ ga podržao za još 4 godine.

LU
Lujo123
15:47 23.08.2012.

Čova nema nikakvih znanja, najveći je blefer u povijesti čpovječanstva, nikad u životu nije niš napravil, jedino kaj zna delati je "obnašanje dužnosti", iza njega ostaje sam0o praznina - jadan čova i jadni mi s njim!! Ali svakom od dosadašnjihh "političara" je pasala ona "ne talasaj", a Čova je doktor-profesor u ne tralasanju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije