Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo za najbolje

Čitali bajke, a nisu izbori

12.5.2016.,Zagreb -  U Klovicevim dvorima, Kolinda Grabar Kitarovic, Milan Bandic i Milana Vukovic Runjic citali su djeci price Ivane Brlic Mazuranic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/2
13.05.2016.
u 15:00

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Milan Bandić djeci su čitali Priče iz davnine. Klinci su priznali, gradonačelnik je "sladak jer je čitao i u zatvoru"

Pričaju bajke, a nije izborna godina? Šalili su se jučer prolaznici ispred Klovićevih dvora, kad su im iz osiguranja objašnjavali da nisu tamo kako bi sve prošlo u redu s određenom izložbom, već zato što predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvaraju manifestaciju “Hrvatska čita”, i to omiljenim odlomcima iz Priča iz davnina Ivane Brlić-Mažuranić. Čitali su ih najboljim čitačima, odnosno djeci koja su u prošloj godini iz knjižnica posudila naviše knjiga.

–To vam je tajna kako postati predsjednica. Rano naučiti čitati i nikad ne prestati - otkrila je djeci Kolinda Grabar-Kitarović te im čitala o upoznavanju Regoča i Kosjenke u Legenu gradu. Bajke voli, kaže, a jedna od omiljenih uspomena vezana uz njih jest iz najmlađih dana njene djece.

–Kad sam bila veleposlanica, nakon posla došla bih doma, legli bismo na tepih, odabrali priču i zajedno čitali - ispričala je predsjednica, koja, kako sama kaže, uvijek nešto čita. A čita i gradonačelnik Milan Bandić, pojasnio je, i to kad nakon radnog dana, oko ponoći dođe kući.

–Sad su na redu Krležine Zastave. Krležu volim posebno, baš kao i Andrića. Čitao sam ih u srednjoj školi i u Remetincu - iskren je bio gradonačelnik, koji se odlučio za čitanje priče o Suncu djeveru i Nevi Nevičici. Iako je rekao kako ne može nikako pročitati bajku bolje od predsjednice, djeca, a i organizatorica manifestacije “Hrvatska čita” Milana Vuković Runjić složili su se - oboje su bili odlični.

–Čitam često, što se vidi i iz mog rezultata, prošle godine pročitao sam više od 150 knjiga. Priče iz davnine volim i veselim se što ću ih čitati ponovno, iz ove nove knjige - rekao je Ivan, koji je, baš kao i ostala djeca, od predsjednice i gradonačelnika dobio primjerak zbirki priča Ivane Brlić-Mažuranić. A gradonačelnik je knjigu dao i pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje Ivici Lovriću te još nekim suradnicima, kazavši kako su “i oni još uvijek djeca”.

–Odlično je bilo, nisam mislila da ćemo se i fotografirati s predsjednicom, baš je to super poticaj za daljnje čitanje. A gradonačelnik je sladak jer je čitao u zatvoru - iskrena je bila Lucija, koja će i ove godine, baš kao i prošle, kaže, sigurno pročitati više od stotinu knjiga.

Komentara 1

Avatar liquidsky
liquidsky
18:25 14.05.2016.

Ak ništ drugo, Bandić zna sva slova naše abecede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije