Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Čistoća: Zatvaranje kompostane neće utjecati na odvoz biootpada

Početkom idućeg tjedna očekujemo zaključivanje ugovora s ovlaštenim oporabiteljem. Na rješenje će Holding uložiti žalbu u zakonskom roku – poručili su iz Čistoće.
09. listopada 2020. u 09:43 2 komentara 488 prikaza
Kompostana Prudinec
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Državni inspektorat zatvorio je kompostanu tvrtke Zrinjevac na Jakuševcu na tri mjeseca, a razlog su nepravilnosti vezane uz “obavljanje djelatnosti bez ishođene okolišne dozvole”. Stoji tako u obavijesti koju je na svojoj Facebook stranici jučer podijelio gradski zastupnik Renato Petek, a u dokumentu piše i da su prilikom inspekcije, obavljene u rujnu, utvrdili prisutnost neugodnih mirisa. – Stanovnici istočnog dijela Zagreba, u naseljima blizu Jakuševca, nakratko će predahnuti i neće morati podnositi kiselkasti smrad koji se, intenzivnije nego dosad, širio iz kompostane – komentirao je situaciju Petek, a o ovom su se pitanju očitovali iz zagrebačke Čistoće.

Zagreb: Renato Petek održao konferenciju za medije gradski zastupnik Petek: Metropola propada pod vlašću Bandića, uz podršku premijera

– Zagrebački holding zaprimio je rješenje Državnog inspektorata kojim se zabranjuje obavljanje djelatnosti oporabe otpada na kompostani Prudinec/Jakuševec – kazali su u ovoj podružnici te napomenuli da to ni u kojem pogledu neće utjecati na redovni odvoz biootpada. – Početkom idućeg tjedna očekujemo zaključivanje ugovora s ovlaštenim oporabiteljem. Na rješenje će Holding uložiti žalbu u zakonskom roku – poručili su iz Čistoće.

Ivan Đikić
TEŠKE OPTUŽBE
Đikić žestoko prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladina savjeta zaradio na testovima'
Samo na Večernji TV-u
Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema