Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
telefoni zagušeni

Čistoća, Vodovod i GSKG poslali gotovo 180 tisuća opomena

računi žena
24.07.2013.
u 11:08

Ovrhe zbog neplaćene pričuve šalju se svake dvije godine, a lani je podružnica GSKG poslala čak 16 tisuća ovrha

Telefonske linije Holdingovih podružnica pretrpane su silnim pozivima građana koji se informiraju o dugovanjima. Ovih dana građani nikako nisu mogli dobiti Čistoću, a tako je još otkako su krajem travnja poslali više od 70 tisuća opomena. 

– Linije su zakrčene, a punom parom rade i naši djelatnici na šalterima. Jasno nam je da su režije visoke, no apeliramo na građane da uredno podmiruju račune jer Čistoća godinama nije mijenjala cijene. U 2013. još nismo poslali nijednu ovrhu – kaže Vinko Vučić iz odnosa s javnošću Čistoće. 

Informacije i e-poštom 

Svi koji imaju pristup internetu informacije mogu dobiti i na e-mail cistoca@cistoca.hr, čime se nastoje rasteretiti linije. 

Slanje opomena i ovrha uobičajena je procedura Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva koji u evidenciji ima gotovo 173 tisuće obveznika plaćanja pričuve. Lani je naplata bila visokih 92 posto. U 2013. poslali su 33.145 opomena. Ovrhe pokreću svake dvije godine pa su lani poslali 15.908 ovršnih prijedloga za 2010. i 2011., no u ovoj godini poslali su oko 300 ovrha na zahtjev predstavnika zgrada koje se ne odnose na dvogodišnji ritam utuživanja. 

A među neplatišama je sve više onih koji koriste usluge vode i odvodnje. 

Tri tisuće pogrešnih očitanja

Tako je krajem travnja iz Vodovoda i odvodnje poslano 75 tisuća opomena. Iz te Holdingove podružnice na godišnjoj razini bilježe oko tri tisuće pogrešnih očitanja vodomjera. 

Lani su zbog toga imali 1300 reklamacija, a korisnicima naknadno korigiraju ispostavljene račune.

>>Račun za struju i vodu ne plaćajte ako je stariji od 12 mjeseci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije