Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Čistoća održava edukacije o odvajanju otpada, u petak su na Cvjetnom trgu

Edukacije će se ovog petka održavati na Cvjetnom trgu a sljedećeg, 31. srpnja, na Zrinjevcu.
21. srpnja 2020. u 11:32 2 komentara 276 prikaza
Zagreb: Bandić u društvu građana sudjelovao u edukaciji o odvojenom sakupljanju otpada
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Što učiniti protiv nastanka otpadne plastike, kako odvojeno prikupljati otpad i odgovorno postupati s njime neke su od edukacija koje će ovaj i sljedeći petak od 15 do 17 sati u centru grada. Naziv edukacije je "Odvojeno skupljanje otpada – Mijenjamo navike", a svi koji su za to zainteresirani mogu kroz igru i razgovor, uz brojne edukativne materijale, upoznati se s sprečavanjem nastanka otpada, odvojenim skupljanjem otpada i odgovornim postupanjem s otpadom. Edukacije će se ovog petka održavati na Cvjetnom trgu a sljedećeg, 31. srpnja, na Zrinjevcu. 

Gorenje Pametni savjeti Borba protiv otpada: Bacamo hrane više nego ikada, ali postoje načini kako to smanjiti

- Radi se o maloj školi razvrstavanja otpada i educiranju građana kroz praktične primjere kako koristiti dodijeljene spremnike, koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik, što odložiti u reciklažna dvorišta, kada i koga zvati kada su spremnici puni i sva ostala pitanja - objašnjavaju u Čistoći. Radionice su prilagođene i za djecu koja se mogu zabaviti crtajući u eko kutku male škole čistoće i igrajući društvenu didaktičku igru „Ekodrom“ i računalnu igru „Ekoforija“. Građanima ćemo dijeliti i prigodne platnene vreće kako bi ih potaknuli na manje korištenje plastičnih vrećica.

Sve je spremna za polaganje državne mature u Ekonomskoj i upravnoj školi Split
'Hodnici su uski, a razredi natrpani'
U splitskoj školi shrvani zbog preminule učenice: 'Upozoravali smo na ovo!'
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • Dudek:

    Drug Bandić treba ovu dijecu naučiti. Otpad čini čovjek. A ne prazan prostor. TO JE POČETNA TOČKA ZNNJA. Kako možete dijeci objasniti da se smeće naplaćuje u jednoj obiteli po pvršini stana. Moguće da vi to znate. Molim ljepo da ... prikaži još!po da me naučite da i ja budem malo pametniji.

  • Dudek:

    Ako gledamo sve ukupno odlagalište smeća u Zagrebu -Jakuševac. To je nacionalna sramota.VI drugovi ste naučili smeće bacati kroz prozore na ulicu. VI NAPRAVITE SPALJIONICU .Sve drugo je gubljenje vremena. . Ja osobno sve razdvajam. Papir.staklo,plastiku,i ekstra bio otpad.Vi sve ... prikaži još!tpad.Vi sve po starom. Za političare imate novaca. Godinama sam plaćao smeće po četvornom metru-po površini stambenog objekta. Tko pravi smeće? Prazan objekt-ili čovjek? Uvedite porez na PSE seru svagdje.U zemljama EU seplaća porez na pse.Zašto kod nas ne?