Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestale zalihe?

Čistoća: Idući tjedan podjela novih vrećica

Žute vrećice za staklo i metal
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
12.12.2020.
u 10:34

Dosad podijeljena količina vrećica trebala je biti dostatna do 31. prosinca, a od sljedećeg tjedna naši djelatnici kreću u novi krug dostave, kažu u Čistoći.

Žute su vrećice za plastiku i metal potrošili, a nove ne dolaze. Javljaju se čitatelji koji sumnjaju da je “negdje zapelo” s dostavom na kućne adrese pa se žale da se zato za vrećice moraju snalaziti kako znaju i umiju. No u Čistoći to opovrgavaju.

– Nema zastoja. Dosad podijeljena količina vrećica trebala je biti dostatna do 31. prosinca, a od sljedećeg tjedna naši djelatnici kreću u novi krug dostave. Svima će se dijeliti vrećice za skupljanje otpadne plastične i metalne ambalaže, a one za biootpad zajednicama korisnika u višestambenim objektima. Količina vrećica koja će se sad podijeliti, pak, trebala bi biti dostatna za prvo polugodište 2021. – ističu u toj Holdingovoj podružnici.

Napominju, međutim, da se oni koji imaju problema s dostavom vrećica mogu javiti mailom na cistoca@zgh.hr ili osobno na šalteru na Radničkoj cesti, a najavljuju i da će uskoro ispred stambenih zgrada stići novi žuti spremnici za plastiku. U dogovoru s gradskim četvrtima, kažu također, postavljeni će biti i novi zeleni otoci, a na postojećima će se, u sklopu projekta subvencioniranja iz EU fondova, zamijeniti dotrajali spremnici.      

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jorgen
19:42 15.12.2020.

Po čemu zaključuju da je ta količina dostatna? Aproksimacija prst-palac? Plastične ambalaže nikad više i često nemamo ni izbora - a količina vrećica je dovoljna za polovicu potreba.

IG
igorl
10:08 15.12.2020.

I meni je usfalilo. Ne razumijem zasto se to jednostavno ne moze negdje kupiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije