Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro obavljen posao

Čistite snijeg pred vratima

03.01.2016., Zagreb - Snijeg u centru grada, dok najmladji uzivaju u zimskim radostima djelatnici Cistoce ciste gradske ulice. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
04.01.2016.
u 09:17

Zagrebparkingu je važno imati čista mjesta jer inače ne mogu naplaćivati parkiranje. Jučer im je bio idealan dan jer se nedjeljom ne naplaćuje

S prvim pahuljama snijega ralice Zimske službe krenule su u akciju još u subotu uvečer. Veće prometnice promptno su bile čiste, dok je sporije išlo čišćenje manjih i užih ulica. Ima ih više, objasnio je glasnogovornik Zagrebačkih cesta Vlado Suša, te u nekima vozači svoje automobile nepropisno parkiraju zbog čega ralica ne može ući u ulicu. I dok je uobičajenu zimsku pojavu gradonačelnik Milan Bandić iskoristio da demonstrira organiziranost i spremnost Zimske službe jer građani rado negoduju zbog snježnih prepreka, mnogi građani nisu očistili ispred svojih vrata.

Nećemo kažnjavati

– Nećemo kažnjavati ljude, nije svrha ni cilj gradske uprave i nas da kažnjavamo, nego da upozoravamo – kazao je gradonačelnik pozivajući sugrađane da očiste ispred svojih vrata. No ne moraju gradske službe kažnjavati nesavjesne suvlasnike – ozlijedi li se netko pred njihovom kućom ili zgradom, odgovorni su i morat će platiti odštetu unesrećenom. Ozlijedi li se sam suvlasnik, odštetu neće dobiti jer je odgovoran za stanje pred svojom nekretninom. Iako je dojam da ceste čisti samo Zimska služba, koja je odmah u pogon poslala svih 235 ekipa iz četrnaest baza, na raščišćavanju ulica angažirani su Zrinjevac, Čistoća i Zagrebparking. Da bi građanima bilo komotno hodati i voziti gradom, angažirano je gotovo tisuću ljudi. U noći sa subote na nedjelju radilo je 50-ak djelatnika Zrinjevca, a jučer ih je radno provelo njih dvjestotinjak.

– Ovo je zagrijavanje za ozbiljnu zimu. Naši djelatnici od pet sati su na poslu, čiste tramvajska stajališta, nogostupe. Zna se dogoditi da ralica gurne snijeg na stajalište, a onda mi nastupamo – kazao je Igor Toljan, voditelj Zrinjevca. Čistoća je dužna čistiti trgove i javna stubišta i jučer su imali angažiranih 195 djelatnika, a u akciji su bili i djelatnici Zagrebparkinga. Njima je osobito važno očistiti parkirališna mjesta jer parkiranje ne mogu naplaćivati ako mjesto nije čisto.

Vrebaju priliku

I moraju "vrebati" priliku da mjesto očiste dok je još slobodno. A jučer je bio idealan dan za pripremu parkirališta jer se nedjeljom parkiranje ne naplaćuje.

– Prioritet su nam ulazi u garaže, dječji vrtići, domovi zdravlja i bolnice. Šezdesetak djelatnika radilo je u noći na nedjelju, a isto toliko i u dnevnoj smjeni – kazala je Gordana Čupić iz Zagrebparkinga.

Komentara 3

KO
Komacero
17:24 04.01.2016.

Vidi se da Bandic nis nezna i da dotepanac sa bregov.Snjeg se treba pocet cistit prije nego padne kako se nebi zaledilo tlo.Ma cim sef Osman nema zime za Zagrebcane.Zakaj placamo Holding mafiji tolko novaca i Bandicevim lopinama da sami cistimo srami se lopove

DU
Deleted user
14:20 05.01.2016.

komunalni redari nece nikoga kaznjavati zbog neociscenog snijega jer ga oni sami prvi ne ciste ispred svog ulaza i zato sto nista ne rade nego li ispijaju kave po obliznjim birtijama. sve to uz blagoslov mikija. mafija nesposobna

MI
Milkica
20:56 05.01.2016.

Mogli ste spomenuti da genijalci parkirališna mjesta po gradu čiste tako da sva snijeg nabacaju na nogostup. Ovaj grad ne voli pješake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije