Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Čisti se Cascade, uskoro ondje i hotel, dvorana za svadbe...

Bio je zamišljen kao ekskluzivni trgovački centar, ali svih 75 lokala nikad nije zakupljeno slobodan prostor
20. kolovoza 2015. u 13:31 2 komentara 4580 prikaza
18.08.2015., Zagreb - Cascade - Prebendarski vrtovi, nekada najluksuzniji trgovacki centar u Zagrebu danas je zapusten.  Sve trgovine su zatvorene, a cijeli centar pun je smeca.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Pokretne stepenice u komadićima, pultovi i pregrade izbačeni iz praznih prostora, i sve uza zvuk pila... okoliš oko nekadašnjeg trgovačkog centra Cascade u Tkalčićevoj ulici u posljednjih nekoliko dana vrlo brzo postao je odlagalište krupnog otpada.

Proširit će garažu

Radnike koji čiste unutrašnjost i višak izbacuju prolaznici s radoznalošću promatraju pitajući se što se događa u velikom kompleksu koji godinama zjapi prazan i propada.

– Prostor se adaptira i traže se pametni investitori te zakupci – kaže don Mijo Gabrić, dekan Zbora prebendara, manjinskih suvlasnika centra Cascade, te dodaje da će koncem rujna imati jasnu sliku novog koncepta. Nakon što sve očiste, napominje, bit će slobodno osam tisuća kvadrata prostora.

– Jedno je sigurno, trgovački centar tu više neće biti – kaže Ivica Prevolšek, direktor centra Academia, tvrtke koja je u vlasništvu Exportdrvo Projekta, većinskog vlasnika centra. Oni su Cascade kupili prošle godine u veljači, i to iz 15. pokušaja, na javnoj dražbi. Nakon što je radio samo dvije godine, centar je zatvoren 2011., i to zbog duga bivšeg većinskog vlasnika – tvrtke Illuminatio. Bio je zamišljen kao trgovački centar s ekskluzivnijim robnim markama, no svih 75 lokala nije nikada zakupljeno. Sada će dobiti sasvim nove konture, kaže Prevolšek, s bočne strane bit će zatvoren, postavit će se novi krov, proširiti garaža...

– Bit će to novi hotelsko-poslovno-trgovački centar, s time da će najmanji dio zauzeti trgovine. Uložit ćemo u hotel s četiri zvjezdice, a razmatramo i iznajmljivanje dvorane za svadbene svečanosti i konferencije – kaže Prevolšek dodajući da su se vodili time da Zagreb iz mjeseca u mjesec postaje hit-odredište turistima, a koliko je popularan vidi se i po popunjenosti četiri apartmana koje su otvorili u samom centru početkom godine.

Apartmani su bili svojevrstan test, a bit će uklopljeni u budući hotel.

Crkveni muzej?

Dio centra namijenit će muzejskoj djelatnosti, rekao je pak don Gabrić, iako nije želio otkriti koja će biti tema muzeja. No još od zatvaranja nagađa se da bi se ondje mogao smjestiti Crkveni muzej, pa je moguće da će građani u Cascade ubuduće dolaziti i u razgledanje crkvene povijesti.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • maklin:

    Crkveni muzej i hotel (bangi bangi) zajedno, izgleda da don Gabrić je liberalnija verzija katolika, dobro je ipak se krećemo prema zapadu.

  • Avatar ankabutorac
    ankabutorac:

    Ja bi tu Cascadu ocistila sa par stangi dinamita...tu stakleno-betonsku nakazu na rahiticnim nogama...