Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreativnost slastičara

Cikla, ružina vodica, đumbir, čak i s maslinovim uljem novi su okusi koji zavode građane

18.08.2015., Zagreb - Sladoledi Ben  Jerry. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/8
19.08.2015.
u 13:30

Provjerili smo kakvi se neobični okusi sladoleda nude u Zagrebu

Najpopularniji američki sladoled Ben&Jerry's odnedavno se može kupiti i u Zagrebu, u malenom dućanu u Erdödyjevoj, u koji dolaze dobro upoznati ljubitelji okusa s kojima su se upoznali na putovanjima.

Iako su ovi sladoledi poznati po maštovitim kombinacijama, kojih broje više od pedeset, u Foodness shopu vlasnici su zasad u ponudu stavili 13 okusa. Tako se u vitrini može naći "New York Super Fudge Chunk" - čokoladni sladoled s komadićima bijele i tamne čokolade, orasima i bademima, "Chunky Monkey" - sladoled od banane s komadićima čokolade i orasima, sladoled od maslaca od kikirikija, onaj od cheesecakea s okusom jagode...

Kupci dobro znaju što kupuju, kažu vlasnici, a oni koji požele probati prvo kupe onaj u pakiranju od 150 mililitara, koji košta 21 kunu, dok 500 ml stoji 53 kune.

Nespojive kombinacije

– Kod nas u Australiji ovo je najpopularniji sladoled, zato sam došao kupiti najomiljeniji okus s komadićima čokoladnog keksa - kaže Ivan Vujica, koji dućan s prijateljem Markom Kolarom posjećuje jednom tjedno. Kako bi provjerili kakva im je zagrebačka konkurencija, tim Večernjeg lista obišao je slastičarnice u potrazi za najneobičnijim okusima. Upravo zbog nespojivih kombinacija posjetitelji dolaze u slastičarnicu Orijent u Maksimirskoj. Najpopularniji ovog ljeta su "La Vie en Rose", s mascarponeom, ružinom vodicom, vanilijom i malinama, "Lito vilovito" - od smokve u prošeku s maslinovim uljem, tu su i "Fred&Ginger" s đumbirom i kandiranom narančom, "Cum grano salis", od čokolade i slanog karamela...

– Kuglica sladoleda je osam kuna, a svakih nekoliko tjedana izbacujemo nove okuse - kaže djelatnik Tomislav Mesinger. Jednako rade i u slastičarnici "Chocolat041", koji imaju i sladoled od kikirikija "Nocciolina", badema i amareta, s okusom mojita, a i razne čokolade u kombinaciji s čilijem, rumom, narančom. Svi sastojci dolaze iz Italije, kuglica je 9 kuna. Jednako košta i sladoled od zelenog čaja s mentom i limunom i od jabuke-cimeta, koji se može naći u slastičarnici "Vis a Vis by Vincek", poznatoj po svojim eko sladoledima, a za jednu kunu može se uzeti i dodatak - bademi, orasi, kokos, brusnicu...

Sljemenski kup

Sladoled bez umjetnih boja ili konzervansa, te sa smeđim šećerom od trske posjetitelji će za kunu manje po kuglici naći u "Ivici i Marici", a poznati su po kupovima, cijena oko 30 kuna, specifičnih naziva - Sljemenski ili Regočev kup.

U Cukeraju, pak, najmlađi će također za osam kuna najradije uzeti "Pino Pinguino", koji imitira okus Kinder Pinguija.

Komentara 1

BL
Blomberg
18:33 19.08.2015.

Mozda ti okusi zavode gradjane samo od kuda su ti gradjani ? zagrebcani sigurno ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije