Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska plinara

Cijene plina veće su za dvije do tri lipe

plin
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
02.02.2015.
u 09:32

O povećanju plina krajem prosinca prošle godine odlučila je Hrvatska regulatorna agencija

Cijene plina poskupjele su od siječnja od 0,6 do 0,9 posto, potvrdili su nam iz zagrebačke Gradske plinare.

– Riječ je doista o minimalnom povećanju. Građani dobivaju veće račune za svega dvije do tri lipe – istaknuo je Davor Šestan iz Gradske plinare te dodao kako zbog toga nisu do sada primili nikakve pritužbe građana.

Odluka je to, kaže, Hrvatske regulatorne agencije, na koju oni ne mogu utjecati. Ne zna se, dodaje Šestan, je li to i jedino poskupljenje plina ove godine.

– Hoće li ostati na tome, još ne znamo. A detaljnu obavijest objavili smo na našoj službenoj stranici gdje se građani mogu informirati o poskupljenju – rekao je Davor Šestan.

Ova odluka, naime, vrijedi i za sve ostale plinare u Hrvatskoj.

Komentara 1

BU
BubyZG
10:58 02.02.2015.

U zadnje dvije godine cijena plina je na euro-tržištu pala za 25% - bila je oko 0,43 $ po m3 a sada je oko 0,30 $ po m3. Pa iako je dolar u međuvremenu porastao za oko 20% ( saa 5,5 na 6,6 kn/$ ) rezultat je trebao ići u smjeru smanjenja cijena !!!! Unatoč tome, ipak je nađen neki način da se stoka sitnog zuba još malo ošiša !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije