Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeftiniji prijevoz

Cijena pokaza ostaje ista, a ZET na svakom putniku zaradio 1,43 kn

zelena akcija (1)
Foto: Jakov Novak/VLM
1/3
20.09.2013.
u 08:26

Članovi Zelene akcije htjeli su kod građana potaknuti pitanje tramvajskih karata, ističući kako bi jeftiniji prijevoz značio više prihoda i predlažući cijenu od pet kuna za kartu.

- Dao sam nalog novoj Upravi Holdinga da snizi neke cijene prijevoznih karata, a moj prijedlog je da se snizi cijena dnevne karte s 15 na 10 kuna. O višim kaznama nisam čuo ništa, ja nemam stranu mozga za kažnjavanje, ja imam samo za pomoć - rekao je u četvrtak Bandić dodavši da se cijene pokaza najvjerojatnije zasad neće mijenjati.

Istovremeno, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti u četvrtak su na Trgu bana Josipa Jelačića članovi Zelene akcije htjeli kod građana potaknuti pitanje tramvajskih karata, ističući kako bi jeftiniji prijevoz značio više prihoda i predlažući cijenu od pet kuna za kartu. 

– Ako analiziramo podatke iz 2011. godine, vidimo da je ZET na svakom putniku zaradio kunu i 43 lipe. Da su svi putnici platili kunu i pol, više bi zaradili. Građani ne žele za ovakvu uslugu toliko plaćati – zaključuje Bernard Ivčić, predsjednik Zelene akcije.

>>Ofenziva ZET-a: Švercanje skuplje, kazne i do 900 kuna!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije