Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pad cijena?

Cijena parkiranja u gradskim garažama bit će kunu jeftinija?

punionica
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
15.07.2015.
u 10:15

Od danas Zagrepčani koji imaju električne automobile mogu ih besplatno puniti u pet garaža kojima upravlja Zagrebparking

U garaži Tuškanac, Petrinjska, Gorica te na Langovu i Kvaternikovu trgu Zagrepčani od danas mogu besplatno koristiti punionice za svoje električne automobile. U sklopu projekta "e-mobilnost Hrvatska" u svakoj od navedenih garaža postavljena je po jedna punionica na kojoj se istovremeno mogu puniti dva automobila, a čitav projekt, objasnila je Gordana Ćupić iz Zagrebparkinga, ide u smjeru održivog razvoja.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

– Zagrebački holding inicirao je već i osiguravanje mjesta za hibridne te električne automobile u garažama pa je ovo logičan slijed – rekla je Ćupić. A osim punionica, zbog kojih će se možda više građana Zagreba odlučiti upravo na električne automobile, na ekološku pomoć gradu mogla bi ih nagnati i parkirališna mjesta za bicikle u garažama.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Jedno takvo već je postavljeno u garaži Gorica, gdje građani mogu parkirati bicikle. U planu je, kazali su iz Zagrebparkinga osigurati u garaži i bicikle koje će vozači moći iznajmiti. Tako će moći parkirati automobil, uzeti bicikl i brže doći do krajnjeg cilja.

Samo parkiranje u garažama uskoro bi moglo biti jeftinije za jednu kunu budući da iz ZG parkinga kažu da su popunjene samo garaže na frekventnijim lokacijama, a gradonačelnik Milan Bandić na posljednjoj sjednici Skupštine obećao je pojeftinjenje parkiranja ako izvještaj koji je naručio od ZG parkinga pokaže da se u garažama parkira mali broj građana.

Komentara 18

PU
pupec2
12:04 15.07.2015.

Odlično.

Avatar liquidsky
liquidsky
11:42 15.07.2015.

Ma lijepo naše Milanče, vid' ti lica i nožica i ručica dragih i poštenih... ma ljubimo te srećo naša jedina, buci-buci-bucu-buci-buci. Nitko tebe neće po guzi, ma kakva policija, kakva država i bakrači razni... dušo naša najdraža, sunce naše zagrebačko, ma ni'ko tebe dirat' neće, uh joj!

Avatar Grunf
Grunf
14:35 15.07.2015.

bitno da se cijene parkinga smanjuju,a komunalije najskuplje u europi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije