Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Cijena groba na Markovu polju trostruko skuplja od nove godine

Cijena grobnog mjesta na Markovu polju sa 700 kuna narasla na 2460 kn. Tu je odluku još prošli mjesec donio Zagrebački holding
04. siječnja 2011. u 09:41 7 komentara 8405 prikaza
svi sveti, groblje (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Grobno mjesto na groblju Markovo polje poskupjelo je s novom godinom čak – trostruko. Sa cijene od 700 kuna – praktično do jučer najjeftinije zagrebačko groblje – povisilo je cijenu grobnog mjesta na 2460 kuna.

Za one tanjeg džepa

Odluka je to Zagrebačkog holdinga koja je donesena prošli mjesec, a radi – kako objašnjavaju – usklađenja cijena s ostalim gradskim grobljima. Markovo polje, naime, bilo je najpovoljnije od 28 groblja u gradu.

Sada je i ono u kategoriji ostalih groblja čija je najniža cijena grobnog mjesta sada ranije spomenutih 2460 kuna u koje je, dodajmo, uključen PDV.

Izjednačavanjem cijene Markovo polje više nije –, kakvim se često opisivalo – groblje za one tanjeg džepa.

Izjednačavanje cijena

“Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o. na sjednici od 17. prosinca donijela je Odluku da se podružnici Gradska groblja promijeni visina naknade za dodjelu grobnih mjesta na korištenje groblju Markovo polje. Cijena za grobno mjesto na groblju Markovo polje za redovan ukop sada iznosi 2.000,00 kuna. Razlog ove Odluke jest usklađivanje visine naknade za sva mala gradska groblja po kriteriju položaj unutar groblja i veličina grobnih mjesta jer se realno radi o identičnim grobnim mjestima, čija se razlika u cijeni participirala iz prihoda od prodaje uređenih grobnih mjesta” , odgovorili su iz Službe za odnose s javnošću Zagrebačkog holdinga.

Daljeg poskupljenja na ostalim grobljima, kako doznajemo, neće biti, stoga će cijene na svim, kako ih nazivaju, malim grobljima ostati podijeljene u dvije kategorije.

Osim spomenutih 2460 kuna, druga cijena grobnog mjesta jest 3600 kuna (bez PDV-a).

Mirogoj i Miroševac pak imaju posebne cjenike; na Mirogoju je najjeftinija cijena od 11250 kuna pa sve do 30 tisuća kuna. Na Miroševcu je najniža cijena grobnog mjesta 3700 kuna, a najviša 11 250 kuna.

O poskupljenju jedinog “povoljnog groblja” u gradu raspravljalo se proteklih godinu dana.

Čemu trostruko poskupljenje i uostalom zašto bi cijena na svim “ostalim, malim” grobljima morala biti jednaka ostalo je neodgovoreno.

Naime, direktorica groblja je na godišnjem odmoru ostatak tjedna, a u Gradskim grobljima nitko ju jučer kakvom izjavom nije htio “zaobići”.

Inače, cijena grobnog mjesta u Splitu je 1300 kuna, a u Rijeci je najjeftinije ono po cijeni od 4400 kuna.

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati