Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival čokolade

Chocofest: Središte Zagreba postalo meka "slatkog grijeha"

milan bandić,chocofest,čokolada,čokoladna fontana (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/11
10.02.2012.
u 13:25

U Zagrebu je otvoren prvi festival čokolade u regiji, Chocofest, koji će trajati do 14. veljače

Nakon dvije godine priprema otvoren je prvi festival čokolade u regiji – Chocofest, koji će trajati do 14. veljače. Šator na zagrebačkom Trgu bana Jelačića organizatori su pretvorili u meku "slatkog grijeha" na Balkanu, a zašto je čokolada toliko popularna i što sve treba znati o slatkišima, objasnila je Zorica Živković Farina, organizatorica festivala.

– Želimo ljudima približiti čokoladu i sve ono pozitivno što se veže uz čokoladu. Imamo ekskluzivne izlagače koji još nisu na našem tržištu, tu su Kopkyhob iz Rusije i Eti iz Turske. Najpozitivnije u svemu ovome jest da je čokolada lijek protiv depresije, a u vrijeme recesije sigurni smo da ćemo ovim događajem Hrvatima uljepšati život – rekla je Živković Farina.

Oko 20 izlagača predstavilo je svoje čokolade i praline u svim varijacijama, pa i one bez šećera, a tu je naravno i čokoladna fontana, kao i razni kozmetički preparati od čokolade (maske od čokolade).

– Sve ima svoj prvi put, a za prvi put ovo je više nego dobro – kazao je gradonačelnik Milan Bandić, koji je i službeno otvorio festival.

Prvi je put u Hrvatsku stigao i Vjaćeslav Voropajev iz ruskog Kopkyhoba, najvećeg tamošnjeg proizvođača čokolade.

– Proizvodim dovoljno čokolade za našu veliku zemlju, no i dalje želimo širiti tržište, pa i na Hrvatsku, gdje ima dovoljno mjesta za zdravu konkurenciju – kazao je Voropajev

Komentara 7

IT
In the loop
14:35 10.02.2012.

Marija i Lovre stizu:)

BA
banekica
14:59 10.02.2012.

Zorica Živković Farina NIJE organizatorica festivala. Direktorica,idejna začetnica i organizatorica je gospođa Sanja Bančević Medenica vlasnica agencije Tvornica događanja.

Avatar bok
bok
13:42 10.02.2012.

sve je to ok, samo je Balkan za Zagreb i za vecinu Hrvata vrlo vrlo pogrdna rijec. Tko ne zna, nek procita na wikipediji http://hr.wikipedia.org/wiki/Balkanski_poluotok_(kontroverze)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije