Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret

Cesta smrti – gradit će se nogostup na Ježdovečkoj

jezdovec (1)
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
25.10.2012.
u 10:00

Dosadašnji radovi u Ježdovečkoj obustavljeni su, među ostalim i zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa, potvrdio je pročelnik gradskog Ureda za graditeljstvo Davor Jelavić.

Tragična prometna nesreća u kojoj je u subotu poginuo 35-godišnji Ivica Vukas šokirala je njegove susjede u Ježdovečkoj ulici. Dok se kretao rubom kolnika, na njega je naletjelo teretno vozilo. Od siline udarca Ivica je ubrzo preminuo, i to samo deset metara dalje od mjesta na kojem mu je prije 26 godina preminuo brat.

– Išao je u isto vrijeme svaki dan po pola kruha. Majka me probudila kada se nesreća dogodila. Bio je uvijek tu, praktički smo odrasli zajedno – rekao je o stradalom susjed Ivica Biškupić. Teška nesreća ponovno je podsjetila stanovnike Ježdovečke na opasnost s kojom su svakodnevno suočeni oni i njihova djeca. Naime, tek manji dio ulice ima nogostup te su ljudi prisiljeni svakog dana hodati rubom opasne ceste. Zbog radova na Lučkom, promet je preusmjeren te u posljednje vrijeme Ježdovečkom prođe do 400 teretnih vozila dnevno, kažu stanovnici. Kobnom ulicom svakog dana djeca odlaze u školu, a njihovi se roditelji nadaju da će se pitanje nogostupa uskoro riješiti. Biškupić je jedan od njih. “Imam dvoje malene djece, izbjegavam cestu, izbjegavam otići do dućana. S djecom idem svuda okolnim putem, ne daj Bože da se nešto dogodi! Vodim ih u školu, idem s njima. Strašno, bojim se, ne samo za svoju nego i drugu djecu. Nagledao sam se tu svega. Nešto se hitno mora napraviti, žalosno je da netko mora nastradati da bi se nešto pokrenulo – smatra Biškupić.

Radovi u Ježdovečkoj obustavljeni su, među ostalim i zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa, potvrdio je pročelnik gradskog Ureda za graditeljstvo Davor Jelavić.

– Prije četiri godine radovi su prekinuti uz suglasnost gradske četvrti zbog imovinskopravnih odnosa – objasnio je. Ipak, Zlatko Ivaniček, prozvani vlasnik zemljišta, uvjerava nas da bi rado pomaknuo svoju ogradu da se sagradi nogostup:

– Susjeda Ivicu pregazio je kamion jer nema nogostupa. Dvije se godine gradio nogostup, radovi su došli do Ježdovečkog odvojka, no dalje nisu išli, a razlog se ne zna. Navodno nema novca. Ne znam nijednog susjeda koji ne bi dao da se nogostup sagradi. Mi smo voljni i ogradu pomaknuti zbog nogostupa, radi sigurnosti.

Komentara 4

MI
mightymraz
10:06 25.10.2012.

Na zalost ovo je standard u hrvatskoj da neko mora poginut da bi se stvari pomakle na bolje.

DU
Deleted user
11:15 25.10.2012.

Poslužit će kao lijepo parkiralište...

SK
Standard Konfekcija
15:24 25.10.2012.

Kako je bivsi rezim vecini uzimao, tako je u narodu usadjen mentalitet da ne daju ni centimetra "grunta" za normalnu sirinu prometnice. Zato i imamo ulice od 3 metra, a vecinu njih bez nogostupa. Ovi lazni moralisti koji kazu daa bi pomaknuli ogradu su je mogli vec odavno pomaknuti, pa bi sirina ulice bila dovoljna. Mozda ne bi nogostup bio odmah asfaltiran, ali bi i sljuncani posluzio svrsi. Unatoc protivljenja djeda, ja sam svoju ogradu odavno pomaknuo tako da ispred kuce imam nogostup. Neasfaltiran, nema veze. Siguran je. Susjedi mi se cude da sam blesav. Samo im odbrusim: ispred vase ce kuce poginuti dijete, ispred moje ne ce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije