Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekord

Čak 73 požara tijekom kolovoza izbila na zagrebačkom području

pozar
Davor Puklavec/PIXSELL
22.08.2012.
u 11:45

Povećan je broj intervencija zbog potrebe gašenja požara na otvorenim površinama u gradu, a najveći su problem nepažnja ljudi i suša

Dok su sve oči uprte prema obali koja se bori s velikim ljetnim požarima, stanje nije ništa bolje ni na kontinentu, gdje se broj požara na otvorenim površinama, odnosno u Zagrebu, utrostručio. Samo prekjučer na području grada, primjerice, zabilježeno je deset požara suhe trave.

– Ova godina je izvanserijska. Suša se nastavila od prošle godine koja je bila rekordna po broju požara – kaže Mario Fabijanić, zapovjednik smjene Javne vatrogasne postaje Zagreb.

Dok je 2010. godine zabilježeno 110 požara, ove godine do 20. kolovoza zabilježen je čak 381. U prošlogodišnjoj rekordnoj godini bila su 424 požara, tako da se može očekivati kako će 2012. godina biti na vrhu “vatrene“ liste.

– Najveći problem su suša i nepažnja ljudi. Nije kao u Dalmaciji, ali imamo mnogo posla. Ovaj mjesec buknula su čak 73 požara – kaže Fabijanić. Zadnji veći požar gorio je prije dva dana u Ivanjoj Reki.

– Najčešće je riječ o požaru suhe trave, a najugroženija područja na rubu su grada, gdje se spaja urbano i ruralno, te uz obalu Save. Imamo pet postaja, pa ispada da JVP Dubrava najčešće izlazi na teren – kaže Fabijanić.

Ključne riječi

Komentara 1

BV
bvalen16
12:47 22.08.2012.

Grad raste, treba više građevinskog zemljišta a kao što znamo u lijepoj našoj se opožarena područja uglavnom pretvaraju u građevinska umjesto da se posadi novo drveće i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije