Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Burna sjednica: Odbijen SDP-ov prijedlog o otpisu računa za struju Zagrepčanima. HDZ: To je politikantstvo

Bandić je na aktualnom satu jučer rekao da čekaju odgovor na inicijativu koju je Gradska uprava uputila prema Vladi, a koja ide u smjeru da se ne diskriminiraju Zagrepčani i Zagrebačka županija te dodao da će, ako Vlada ne plati troškove, to učiniti Grad
03. veljače 2021. u 11:12 1 komentara 741 prikaza
Zagreb: Sjednica Gradske skupštine održana u dvorani Zagrebačkog velesajma
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici zagrebačke Skupštine dnas su odbacili SDP-ov prijedlog da se otpišu računi za struju Zagrepčanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima ističući da se radi o politikantstvu.

Zagreb: Sjednica Gradske skupštine održana u dvorani Zagrebačkog velesajma BURNO NA SKUPŠTINI Prihvaćen Bandićev prijedlog za izgradnju naselja za stradale od potresa u Svetoj Klari

Za taj prijedlog SDP-ovog kluba kojim bi, da je prošao, Skupština zadužila gradonačelnika Bandića da u roku od 30 dana pokrene inicijativu prema Vladi da se građanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima otpišu računi za struju, glasalo je 17 zastupnika, 16 protiv i osam suzdržano. Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Kazimir Ilijaš SDP-ov je prijedlog nazvao politikantstvom.

SDP-ov Matej Mišić rekao je pak da mu nije jasna pozicija vladajuće većine s obzirom na gradonačelnikovu jučerašnju podršku. Bandić je na aktualnom satu jučer rekao da čekaju odgovor na inicijativu koju je Gradska uprava uputila prema Vladi, a koja ide u smjeru da se ne diskriminiraju Zagrepčani i Zagrebačka županija te dodao da će, ako Vlada ne plati troškove, to učiniti Grad.

Gradonačelnik Bandić sudjeluje u sanaciji zabatnog zida oštećenog u potresu KAZNILO GA POVJERENSTVO Visoki upravni sud ukinuo kaznu Bandiću za sukob interesa zbog donacija i jamčevine

Mišić je ustvrdio da bi izglasavanjem SDP-ova zaključka "kao Gradska skupština stali iza onoga što predlaže i sam gradonačelnik".

"Kada bi nastupao prema Vladi mogao je pristupiti s jedne strane kao gradonačelnik i s druge strane unisonom podrškom svih klubova zastupnika i opcija u Skupštini", rekao je taj SDP-ovac.

Bilo bi, smatra, dobro da vladajući imaju hrabrosti priznati da je Vlada napravila propust te je zaboravila da 80-ak kućanstava u Zagrebu i dalje živi u kontejnerima i da je taj zaključak trebalo primijeniti i na njih.

Mišićev stranački kolega Darko Liović komentirao je da ga cijela ta situacija podsjeća na britanski političko-satirični televizijski sitcom "Yes, Minister".

Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš dala je izjavu za medije MRAK TARITAŠ O BANDIĆEVOM PRIJEDLOGU 'Građani Zagreba su naučili da je svašta obećavao. Ovo sad sve nadmašuje'

"Osnivamo odbore, povjerenstva, što je rekao jedan odbor, što je drugi odbor, tko se složio na jednom tko na drugom odboru, tko je prvi dao prijedlog...", navodio je Liović. Pritom je upitao misle li da je građane koji su dobili 3000 do 4000 kuna računa za struju briga tko je prvi predložio, hoće li gradonačelnik ili Skupština poslati zaključak.

Vladajuće je optužio da ne vode računa o građanima i ne stavljaju ih na prvo mjesto.

"Vama je očito lakše donijeti odluku da gradite 30 zgrada nego jednu ovako jednostavnu odluku koja košta nekoliko desetaka tisuća kuna gradskog proračuna", poručio je Liović.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • liliZG:

    "stupnici zagrebačke Skupštine dnas su odbacili SDP-ov prijedlog da se otpišu računi za struju Zagrepčanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima ističući da se radi o politikantstvu." jedino politikanstvo je odbiti takav prijedlog..... zagrebčani su očito građani drugog reda, ... prikaži još! .. osim ako nisu iz zemaje sa našim gradonačelnikom, ili dijela koji se zove kozari bok, odnosno sesvete..... znači može baniji ali zagrepčancima u kontenjerima , kojima još malo sretna godina nova u kontenjeru, ne može se otpisati struja,>......... molim potencijalne donatore da svoj novac uplate direktno takvim ljudima a ne na neki zajednički račun gdje će se sigurno lova malo nepravilnije dijeliti tako da će oni tihi ostati bez kune........ nikome više ne vjerujem...