Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
knjige na stablima

Branje slikovnica u Parku Stara Trešnjevka

uberi priču  (1)
Foto: Robert Belošević/PIXSELL
1/6
19.04.2013.
u 17:00

Šesti festival dječje knjige počeo je programom Uberi priču! koju djeca posebno vole zbog knjiga na stabalima

Književno-scenski događaj za najmlađe Uberi priču! otvorio je 6. festival dječje knjige u Centru za kulturu Trešnjevka. Kako je bio predivan proljetni dan, priče su se mogle ubrati sa stabala u parku Stara Trešnjevka na zraku. Da je padala kiša, događaj bi se preselio u dvoranu. Mališane u pratnji roditelja i baka najprije je zabavljao klaun Blento uz pjesmu, svirku i žongliranje, a potom su tri autorice slikovnica – Ana Kadoić, Sanja Lovrenčić i Pika Vončina djeci ispričale priče koje su napisale i ilustrirale. Potom je uslijedilo branje knjiga škaricama koje su visjele sa stabala zavezane na konopčićima.

– Ove smo godine uspjeli uhvatiti slikovnicu “Kod bake”. Lani smo bili prespori i ostali smo bez knjige – rekla je baka Katica koja je bila pratnja unuku Luki. Luka je slikovnicu odnio sestri Teni. Program “Uberi priču” uspješni je autorski projekt Sanje Lovrenčić kojim se potiče čitanje slikovnica domaćih pisaca i ilustratora. Djela su pomno birana – uglavnom su osvojila nagrade ili su odabrana iz užeg izbora. 

– Ove knjige teško je uočiti u knjižarama jer je tržište zatrpano nekvalitetnim sadržajima iz uvoza. Želimo potaknuti djecu na čitanje domaćih autora, ali i na čitanje uopće. Na “branje slikovnica” dolaze i mnoga djeca koja se prvi put susreću s knjigama – kazala je S. Lovrenčić. Šteta je što Ministarstvo kulture ne potiče projekt, dodaje, jer se čitanje učinkovitije promovira akcijama nego okruglim stolovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije