Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMIR

Božićna drvca za igru u ZOO-u

31.03.2013., Zagreb, Zolooski vrt - Uskrsni dorucak za stanovnike zooloskog vrta. Uskrsnje pisanice dobili su stanovnici vrta, zdralovi, gavran, lemuri, cimpanze, lavovi, kapucini i rakuni.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL
10.01.2015.
u 10:00

Ovaj vikend u Zoološkom je vrtu i Tropski vikend pa posjetitelje očekuju različite radionice te druženje sa životinjama

Božićna drvca koja su Zagrepčani bacili na ulicu nekome će i nakon blagdana donijeti sreću. Stanovnici Zoološkog vrta danas će, naime, uživati upravo u zimzelenim drvcima.

Lavovi, kineski leopardi i jaguari vrsni su istraživači pa će drvca pomno proučiti, ali i omirisati, dok će euroazijski risovi uživati u češkanju o drvce, a možda će ga pokušati i malo prožvakati – objasnili su iz Zoološkog vrta "mačju" zaluđenost božićnim drvcima te dodali kako će borovi biti i u nastambi vukova, ali čopor će im se moći približiti tek kad im to dopusti njihov alfa-mužjak.

Kako životinje uživaju u igri, moći će se vidjeti od 10 sati, a budući da je ovaj vikend u ZOO-u Tropski vikend, posjetiteljima će se, u jednom od edukativnih kutaka, razotkriti i svijet kukaca, od čahura bogomoljki do živih paličnjaka, dok će ih u drugom kutku dočekati gmazovi, od oklopa kornjače i ljuske krokodila do živih zmija.

– Treći kutak rezerviran je za neobične podatke o najfascinantnijim pticama na svijetu, a posjetitelji će moći i upoznati malog četinastog ježa, čije će mekane bodlje moći i dodirnuti – objasnili su iz Zoološkog te dodali kako će se, u Traperskoj kolibi, održati i kreativne radionice. Za Tropski vikend vrijedi ulaznica za ZOO, a cijena joj je 30 kuna.

>>Ovo je sve što ćemo dobiti u Zagrebu u 2015. godini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije