Naslovnica Zagreb

Bozanić predstavio projekt otvaranja Riznice katedrale za javnost

Zagrebački nadbiskup primio je danas direktoricu Turističke zajednice grada Zagreba
07. prosinca 2018. u 16:35 7 komentara 413 prikaza
Bozanić i Bienenfeld
Foto: Zagrebačka nadbiskupija
Pogledajte galeriju 1/2

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak 7. prosinca 2018. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu gospođu Martinu Bienenfeld, direktoricu Turističke zajednice grada Zagreba.

Turisti u Zagrebu TOP DESTINACIJA Američkim turistima najzanimljiviji Island, Kambodža i - Hrvatska

U razgovoru je gospođa Bienenfeld Kardinalu predstavila projekte koje Turistička zajednica grada Zagreba provodi u svom djelovanju, istaknuvši sve veću prepoznatljivost turističkih potencijala grada Zagreba među turističkim djelatnicima i turistima. U tome kulturno i spomeničko blago Zagrebačke nadbiskupije zauzima nezamjenjiv udio.

Zahvalila je Kardinalu na svemu što Zagrebačka nadbiskupija čini kako bi se to kulturno i spomeničko blago predstavilo turistima i javnosti istaknuvši želju za daljnjim jačanjem suradnje između institucija Zagrebačke nadbiskupije i grada Zagreba.

Kardinal je direktorici Bienenfeld čestitao na uspjesima koje Turistička zajednica postiže u svom radu predstavljanja grada Zagreba, a time i cijele Hrvatske jer je grad Zagreb njezin glavni grad. U tom smislu, Kardinal je direktorici Bienenfeld predstavio izniman projekt s kojim će Zagrebačka nadbiskupija krenuti u realizaciju početkom 2019. godine.

Humanitarna modna revija Kreirano srcem KREIRANO SRCEM Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju u organizaciji Ministarstva turizma i HTZ-a

Riječ je o projektu predstavljanja neprocjenjivog blaga Riznice zagrebačke katedrale za javnost i turiste u novim, za takvu vrstu kulturnog i povijesnog blaga, prikladnim prostorima Nadbiskupskog duhovnog stola. Kako je naglasio Kardinal, taj projekt zbog svoje važnosti za kulturnu i turističku ponudu grada Zagreba, ali i cijele Hrvatske, zahtijeva suradnju svih institucija i stručnjaka, od nadležnog državnog Ministarstva kulture do gradskih institucija i turističkih zajednica kako bi se mogao ostvariti na najbolji mogući način.

„Tek s otvorenjem Riznice zagrebačke katedrale za javnost i turiste, glavni grad Hrvatske će kompletirati svoju tisućljetnu priču te se upisati na kartu nezaobilaznih turističkih mjesta na svijetu uz bok najvećih, gdje po svojoj povijesti, kulturi, baštini i pripada“, rekao je Kardinal.

HTZ PROMO Promocija poslovnog turizma na devet svjetskih tržišta

Dotakavši se u razgovoru sve većeg broja turista koji posjećuju Zagreb, Kardinal je naveo kako je u Zagrebačkoj nadbiskupiji, imajući i to u vidu, 2016. godine osnovano posebno Povjerenstvo za pastoral migranata i turista kojemu je uz cilj pružanja pastoralne skrbi, i cilj pomoći turističkim djelatnicima i turistima da u svom posjetu bolje upoznaju crkvenu i vjersku baštinu Nadbiskupije i Hrvatske.

Kardinal je zahvalio direktorici Bienenfeld na dosadašnjoj suradnji te poželio obilje uspjeha u daljnjem radu u kojem će institucije Zagrebačke nadbiskupije, među kojima su Ured za kulturna dobra i Povjerenstvo za pastoral migranata i turista, i nadalje
biti na dispoziciji za nove oblike suradnje i razvoja zajedničkih projekata.

Pogledajte ambasadore hrvatskog turizma:

[video: 24626 / ]
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  Ovo mi je jedna od najpotpunijih žena u Hrvatskoj u svakom pogledu. Jednostavno iz nje zrači tiha, nenametljiva ljepota duha i tijela.

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  To je blago naroda ne crkve.

 • Avatar maxist
  maxist:

  Prostor za primanje nevjerojatno je taman-morbidan i nalikuje bordelima ...........budoar ambijent......