Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele svoju liniju

Bosansku i Hercegovačku spajat će novi autobus 139

18.11.2014., Zagreb - Predsjednik mjesnog odbora Stjepan Radic, Dinko Herman govori o novoj trasi autobusne linije koja ce voziti Reljkovicevom, Bosanskom i Hercegovackom. Dinko Herman u Hercegovackoj ulici. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Goran Jakuš/Pixsell
19.11.2014.
u 09:30

Da bi ispunili tehničke uvjete, potrebno je proširiti cestu tamo gdje bi trebale biti stanice, a i dio Bosanske učiniti jednosmjernom

Stanari Hercegovačke i Bosanske, dviju dugačkih i zavijenih ulica na području Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak trebali bi dobiti novu autobusnu liniju.

Velika će to pomoć biti stanovnicima starije životnih dobi, kojih je većina na tom području. Inicijativa je to MO Stjepan Radić, koji su je pokrenuli još 2009., a očekuju da će biti ostvarena već nagodinu.

– Linija koju smo nazvali 139 jedan je od vitalnih projekata vijeća MO u nastojanju da se poboljša kvaliteta života stanara - rekao je predsjednik MO Dinko Herman. Prva bi postaja tako bila već postojeća u Reljkovićevoj, a potom bi autobus stao u Hercegovačkoj, kod broja 21, na križanju Hercegovačke i Bosanske, kod parka (sjeverni krak). Potom bi se spuštao Bosanskom, gdje bi stajalište bilo na križanju s Buntićevom i vratio se na Reljkovićevu. Sredinom listopada, kažu iz mjesnog odbora, buduću je trasu obišlo i povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka iz ZET-a i Gradskog ureda za izgradnju grada i promet.

–Odredili su što se mora odraditi da se tehnički uvjeti zadovolje i zadužili gradsku četvrt da u sklopu Plana malih komunalnih akcija za 2015. izvrši te radove, a po njihovu završetku Ured za izgradnju izdat će rješenje o regulaciji prometa i ono o uspostavljanju linije - rekao je Herman. Kod lokacija na kojima bi bile stanice mora se proširiti nogostup, dok bi krak Bosanske od Hercegovačke do kbr. 62 morao biti i jednosmjeran od zapada prema istoku.

Komentara 2

2X
2Xgeneral
11:42 19.11.2014.

prestrašno!!! kao stanar tog područja odgovorno tvrdim da to nema nimalo smisla ( pogodovanje pojedincima ). zašto MO Stjepan Radić i gospon predsjednik Dinko Herman ne riješe parkiranje stanara Magdićeve stube 1,2,3,.?? Na sve dopise gradu, mikiju, drugu iz Medvešćaka dobiju se nebulozni odgovori, prebacivanja s grada na mjesni ured Medvešćak i Stjepan Radić!! Tko je dao popis ulica za drugu parkirnu zonu??? Taj je i odgovoran za nebuloze od Ilice do bivše policijske postaje Bosanska 25 i pogodovanje drugu Silađinu na Bosanskoj 3 ( pajdo druga mikija ) !!!! To neka drug Dinko Herman riješi ako zna ? stanari čekaju!! je li drug Dinko u "vezi" gradski ured za promet, zagrebparking,mjesni ured Medvešćak, stanari Bosanska od 1 - 25, Magdićeve stube 1,2,3,???? ( ili će autobus stati ispred njegove kuće?? )

MT
marina.tot.djuricic
17:05 19.11.2014.

Stvarno? Bus za 10 min šetnje? Stvarno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije