Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zavrzlama

Bolnica Srebrnjak nije centar za alergologiju?

'03.05.2011., Srebrnjak, Zagreb - Djecja bolnica za disne bolesti djece Srebrnjak postala je prva bolnica u Hrvatskoj u kojoj lijecnici s bebama do tri godine pricaju znakovnim jezikom. Photo: Slavko
'Slavko Midzor/PIXSELL'
Autor
Sonja Hoffman
02.06.2011.
u 22:24

Stalne odgode rješenja o obnovi naziva Centra za kliničku alergologiju ravnatelj dječje bolnice na Srebrnjaku smatra izlikama koje ne stoje.

Dječja bolnica na Srebrnjaku, iako je status referentnog centra za kliničku alergologiju djece Ministarstva zdravstva dobila prije više od šest godina, po tvrdnjama ravnatelja dr. Bore Nogala, već ga dvije godine neuspješno pokušava obnoviti. Naime, kaže dr. Nogalo, iako je bolnica zahtjev za obnovu statusa poslala na vrijeme, iz Ministarstva stalno im umjesto rješenja šalju, kako ih sam naziva, smiješne zahtjeve za dopunu dokumentacije.

Rade li pedijatri?

– Očito nekome nije u interesu da Srebrnjak dobije status – rekao je dr. Nogalo. Kako bi, kaže, drukčije protumačio stalne odgode pod izlikama o neispunjavanju uvjeta, koje ne stoje.

– Rekli su da ne surađujemo dovoljno s europskim Centrom, iako smo uključeni u EU projekt u kojem s desetak zemalja radimo na unapređenju liječenja alergija u djece – objasnio je. Nakon što je bolnica Ministarstvu dostavila "dokaz" o suradnji s Europom, prije dva mjeseca, nacionalno Vijeće odluku o obnovi statusa opet je odgodilo - jer dječja bolnica nije poslala dokumentaciju da u njoj rade pedijatri.

– Pa to je smiješno i iz toga se vidi da nije u pitanju neispunjavanje uvjeta, jer imamo 15 zaposlenih pedijatara, a još deset liječnika je na specijalizaciji – kaže ravnatelj. Dodaje i da se sličan scenarij dogodio kada su lani poslali zahtjev za dodjelu statusa referentnog Centra za dječju reumatologiju.

Ministar će se založiti

– Rekli su da smo zahtjev poslali 20 dana poslije KBC-a. Pitam se je li važno tko prvi ili tko zadovoljava uvjete – naglasio je Nogalo.

Ministar zdravstva dr. D. Milinović opovrgava da se radi o diskriminaciji bolnice na Srebrnjaku. – Odluku donosi nacionalno Vijeće koje bira Sabor, pa je spomenuta dokumentacija nužna. Kad je bolnica dostavi i ispuni uvjete osobno ću se založiti da im se obnovi status – rekao je ministar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije