Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi cjenik

Bolje se živi – obnova Cvjetnog trga skuplja čak 6 milijuna kuna

cvjetni trg
28.11.2011.
u 09:30

Nakon 16 godina Trg Petra Preradovića i okolne ulice dobit će nove ploče od granita, u ružičastim i sivim nijansama.

– Nastupila su bolja vremena – tako je gradonačelnik Milan Bandić prije oko mjesec dana opravdao najavljeni projekt obnove Cvjetnog trga. I čini se da su vremena, unatoč krizi i nategnutoj gradskoj blagajni, doista bolja. Jer, od 8 milijuna kuna, koliko su u Gradu ispočetka govorili da bi stajala obnova Trga Petra Preradovića, iznos se popeo na čak 13,8 milijuna kuna, bez PDV-a.

Podnesen teret
– Iznos od osam milijuna kuna procijenjena je vrijednost samo za kamene ploče za popločenje Trga Petra Preradovića i prilaznih ulica – odgovor je Gradskog ureda za prostorno uređenje koji vodi Davor Jelavić.

Kako je rečeno, kad se Cvjetni uređivao 1995., zbog smanjenja troškova trg se popločio betonskim, a ne kamenim pločama, koje su projektom bile predviđene.

– Danas, 16 godina poslije, betonski opločnici podnijeli su teret pješačkog i kolnog prometa, bezbrojnih događanja i manifestacija na trgu, manjih i većih zahvata, popravaka, prekopa i prilagodbi instalacija. Obnovom pješačka zona dobiva kamenu oblogu umjesto starih betonskih heksagona, ne narušavajući bitno sliku trga, već stvarajući novo, “umiveno” lice – objasnili su iz spomenutog ureda razloge obnove. Takav “facelifting” stajat će Zagrepčane oko 14 milijuna kuna, jer se osim popločavanja planiraju i radovi na infrastrukturi.

Duljina 5920 metara
– Sanacijski zahvat na Trgu P. Preradovića, Margaretskoj, Preobraženskoj, Varšavskoj i Preradovićevoj (do Tesline) uključuje zamjenu hodne obloge, 5920 m. Nivelirat će se nagib na dijelu površine i sanirat će se odvodnja uličnih oborinskih voda. Nova obloga bit će od kamenih ploča od eruptivne magmatske stijene, tip granit, ružičaste boje tip kamena "rosa porrino“, intenzivnije ružičaste "balmoral“, sive boje tip "super dark“ ili tamnosive boje "jablanica tamna“ – otkrili su detalje iz Jelavićeva ureda.

Komentara 4

TM
trade_mark
09:43 28.11.2011.

nastupila su bolja vremena? ma da? za koga? mene nitko o tome nije obavijestio... ali realno gledajući, ogromna većina nas gospodine bandić ne krade iz proračuna pod celofanom javne nabave pa za nas nisu i neće nastupiti bolja vremena (zahvaljujućii vama i vama sličnima).

DO
doktorica
09:44 28.11.2011.

bolje se živi-pa naravno bolje žive ovi koji kradu i žive na grbači društva,a to nisu ni mogli sanjati sa pola škole .......

Avatar Kairosa
Kairosa
10:35 28.11.2011.

Dobit će? A čemu ovaj konj i kutija za mišljenja građana ako će ionako sprovest u djelo ono što žele

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije