Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u potrazi

Studenti zainteresirani za najam državnih stanova

Stan
17.02.2015.
u 08:00

Građani obišli sedam od 14 državnih stanova. U većini stanova u startu je potrebno izmijeniti prozore i instalacije te uvesti grijanje, za što je potrebno više od 30 tisuća kuna.

– Došli smo vidjeti što se nudi i ako uspijemo, unajmit ćemo stan od države i biti svoji gazde sve dok studiramo, a ne da svake godine iznova tražimo stan – kazali su Pavo Đelo i Nikola Gržan, studenti iz Dalmacije.

Čekalo se u redovima

Oni su bili među stotinjak građana koji su jučer obišli prvih sedam stanova koje država daje u najam za početnih 15 kuna po četvornome metru. Za razliku od prve aukcije najma stanova, koju je Državni ured za upravljanje državnom imovinom proveo u listopadu kada je po stanu stiglo dvadesetak ponuda, ovaj put interes je znatno veći pa je moguće da će i krajnja cijena biti znatno veća.

Kolika je bila navala građana, dovoljno je spomenuti da su jedni čekali u redu u prizemlju dok su drugi obilazili stan na trećem katu. Posebno su zanimljiva bila dva stana u Šubićevoj 3 od 92 kvadrata i 15 od 102 kvadrata.

– Ima ljudi koji glasno govore da će ponuditi dvije tisuće kuna za stan koji se daje za početnih 450 kuna. Izgleda da time žele ostale demotivirati da uopće daju ponudu jer će i sami dati znatno manju – kazao je Ilija Plančić.

On je u obilazak poveo dva sina, a u unajmljeni stan bi se uselio.

Dvostruko veća cijena

– Uključujući ovaj stan, obišao sam ih pet. Ova dva u Šubićevoj su atraktivna zbog lokacije i veličine, no u njih bi trebalo dosta uložiti da se uselimo. Najmanje 15 tisuća kuna treba za uvođenje grijanja i još toliko za nove prozore – kazao je Plančić.

Za stanove u Šubićevoj građani će licitirati za početnih 1400 i 1500 kuna, a osim njih, jučer su imali priliku obići i obnovljen stan u Zvonimirovoj 30 koji se iznajmljuje za početnih 450 kuna te najmanji stan, u Wickerhauserovoj, gdje se 12 kvadrata iznajmljuje za početnih 187 kuna.

– Velik je problem što država ne želi priznati troškove obnove, barem one osnovne – kao što su izmjena vodovodnih i kanalizacijskih cijevi. No vjerojatno bi tada bilo puno više špekulanata koji bi stanove iznajmljivali na crno – kazao je jedan građanin.

>>Ovo su lokacije i cijene stanova za najam koje država nudi u Zagrebu

Komentara 2

LI
liskovaca
16:25 17.02.2015.

da to išta valja, ne bi se davalo u najam!

OP
openheimer2
11:24 17.02.2015.

ma oće studenti kupit uvijek će neko na ruke dat više koje gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije