Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bivši šef Holdinga direktor u Narodnim novinama

Dejan Fičko posao je dobio na natječaju koji je trajao tijekom blagdana. Svoj izbor nije htio komentirati jer kaže da nije javna osoba
20. siječnja 2016. u 10:00 9 komentara 2947 prikaza
Dejan Fičko
Foto: Anto Magzan/Pixsell

Novi direktor trgovačke djelatnosti u Narodnim novinama bivši je šef Zagrebačkog holdinga Dejan Fičko. Šef s najkraćim stažem u zagrebačkoj megatvrtki, u kojoj je trajao samo tri mjeseca, ovo je radno mjesto, nakon višemjesečnog boravka na burzi, dobio prijavivši se na raspisani natječaj. S jednim sitnim detaljem.

Prijave na natječaj za radno mjesto u Narodnim novinama mogle su se slati tek nekoliko dana, i to u vrijeme božićnih blagdana, od 22. do 29. prosinca, a prije pet dana na službenim stranicama te državne tvrtke objavljeno je da je Fičko, koji ima završen poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te radno iskustvo u Merkuru, Pevecu i Holdingu, zadovoljio tražene uvjete i dobio posao.

Na neodređeno vrijeme, uz probni rok od šest mjeseci. Dejan Fičko jučer nije želio komentirati svoju novu radnu poziciju, kao ni razdoblje u kojem je raspisan natječaj.
– Nisam javna osoba i ne želim davati nikakvu izjavu niti išta komentirati – bilo je sve što je poručio Fičko.

Podsjetimo, on je na čelno mjesto Zagrebačkog holdinga izabran na javnom natječaju, dok je Grad vodila Sandra Švaljek, nekadašnja zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, a za njegov je odabir, među 300 prijava za predsjednika uprave Holdinga, bila angažirana headhunting agencija Pedersen & Pedersen. Njegovo imenovanje Bandiću se nikako nije svidjelo pa ga se on, po povratku iz pritvora, odlučio riješiti.

– Ako je tako sposoban i veliki menadžer, lako će pronaći posao bilo gdje, u bilo kojem poduzeću – govorio je Bandić naglašavajući kako on nikome, pa ni Fičku i garnituri koja je s njim bila izabrana voditi Holding prije sadašnje šefice Ane Stojić Deban, nije dao otkaz.

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke