Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudbina javnog zahoda

[Anketa] Bio je rupa sa žabama, služio je 98 godina, a sad će nestati

javni zahod trg
Foto: ZETABOARDS FORUM
1/3
26.02.2016.
u 13:50

Zatvara se prostor prvog javnog WC-a, Amruševca, a još se ne zna hoće li se ondje odmah graditi nešto drugo. Ne koristi se od 2006., pa su stube koje vode do nužnika postale kanta za smeće. Početkom sljedeće godine ni njega više neće biti

Dame i gospoda “tamo kamo i car ide pješice” na Trgu bana Jelačića odlazili su točno 98 godina. Amruševac, javni WC nazvan po gradonačelniku koji ga je gradio Milanu Amrušu, službeno je zatvoren 2006., pa njegove stube otada služe kao kante sa smeće, a ograda koja sprečava ulazak u podzemni toalet glavno je mjesto za parkiranje bicikala.

Tako će ostati još samo nekoliko mjeseci jer već početkom sljedeće godine ulaz u Amruševac biti “izbrisan”.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Grad planira zatvoriti prostor stubišta, a hoće li se odmah početi i s gradnjom podzemnog akvarija slatkovodnih riba, kako je najavljivao gradonačelnik Milan Bandić, te tramvajske skretnice iz Jurišićeve u Prašku, još nije poznato.

Neka samo zatvore, ovaj šekret trn je u oku. Ne izgleda ovo lijepo, puno je smeća i trebalo ga je već odavno u potpunosti maknuti

– Neka samo zatvore, ovaj šekret trn je u oku. Ne izgleda ovo lijepo, puno je smeća i trebalo ga je već odavno u potpunosti maknuti – samo su neki od komentara Zagrepčana na zatvaranje prostora stubišta koje vodi u toalet.

WC kojeg se svi žele riješiti danas, sličnu je sudbinu imao od samog svog početka. Tadašnji gradonačelnik Amruš odlučio je svojim sugrađanima omogućiti obavljanje nužde izvan domova, pa je iskopao rupu na trgu, u kojoj su se ubrzo nakotile žabe budući da je usred gradnje zaključio kako ipak nema dovoljno novca da izgradi toalet. Dovršio ga je zbog pritiska javnosti, a činjenica da su WC nazvali po njemu nikad mu nije bila posebno draga.

Ulaz u “podzemlje” godinama je posebno zbunjivao turiste koji su mislili kako je riječ o ulazu u podzemnu željeznicu, a da je njegova obnova nemoguća, zaključile su gradske vlasti na čelu s Bandićem te prije deset godina otvorile novi toalet u Cesarčevoj.

Komentara 10

DU
Deleted user
16:48 26.02.2016.

Ma koji akvarij...tog čovjeka treba onemogućiti s tim nebuloznim idejama koje mi (pre)skupo plaćamo. Mislim da bi on od svojih novaca plus njegovi vjerni i najbliži prijatelji-kumovi-suradnici, mogli izgraditi jedan npr. gradski starački dom kao zahvalu građanima Zagreba koji su ih trpjeli i plaćali, ili kupiti pokoji autobus za linije kojima je potrebno - ponavljam, od novaca koje su uštedjeli jer su svi "skromni, radišni" a ponajviše preplaćeni

KG
Kult_Grada_Zagreba
14:20 26.02.2016.

Prelažem podzemne fontane....

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:36 28.02.2016.

Kolko se sjecam iz djetinjstva i mladosti, taj zahod i ulaz u njega, je uvijek bil cist i bez smeca. To ova danasnja generacija, kojoj je smece cool, razbacuje se sa svacim po gradu. Taj sekret je institucija, Jelacic bez njega vise nije Jelacic kakav je bil, zenske koje su radile u tom zahodu uvijek su ga marljivo cistile...ali, ocigledno imamo u nasem Agramu previse mrzitelja Zagreba koji bi najrajse sve otfikarili kaj pripada nasoj povijesti...jos malo pa bumo ziveli na bosanskom kamenjaru...ziva sramota...od europske metropole postajemo pasaluk...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije