Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat biciklista

Biciklima na prosvjed jer ih u Gradu ignoriraju

27.09.2014.
u 12:30


Gradske službe i dalje besmisleno iscrtavaju staze, rupe su na cesti...

Biciklističke staze koje ne vode nikamo, stupovi nasred njih kao i parkirani automobili, ali i rupe na cesti samo su dio problema s kojima se vozači bicikala svaki dan susreću. Iako su u Gradskoj upravi još prije pola godine obećali da će se stvari popraviti, kako poručuju iz udruge Sindikat biciklista, ništa se nije pomaknulo s mrtve točke.

Uzaludna obećanja

– Prošlo je gotovo pola godine od našeg prvog sastanka, a do sada nije napravljeno ništa. Bio je dogovor da će se urediti oni primarni problemi, da će se izraditi strategija razvoja biciklizma, da će se dogovoriti gradnja novih staza, ali se ništa nije promijenilo – kaže Vladimir Halgota, član udruge.

Osim što se uo pitanju poboljšanja biciklizma u gradu nije puno promijenilo, kako kažu iz Udruge, iz uprave nisu dobili nijednu povratnu informaciju na desetak mailova i dopisa koje su im poslali.

– Mi smo, prema dogovoru, trebali biti uključeni u rad gradskih ureda, a pokrenuli smo mnoštvo inicijativa, isporučili potrebne podatke, dali niz konstruktivnih prijedloga i pozivali Grad da sudjeluje – dodao je Vladimir Halgota.

Posljednje upozorenje

Gradskoj upravi uputili su ponovno molbu da se prihvati posla i pomogne u rješavanju problema koji muče bicikliste i pješaka, a ako ostanu bez povratne informacije, prijete i prosvjedima.

– I to je jedna od mogućnosti. Ako se u dogledno vrijeme ništa ne promijeni, mogli bismo ponovno biciklima doći ispred zgrade gradske uprave prosvjedovati – zaprijetio je Helgota.

Komentara 2

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
22:53 28.09.2014.

Sindikat biciklista? Sindikat? Jeli oni to ozbiljno? I ako je udruga zasto se zove sindikat? Nest je tu jako mutno te je pitanje tko stoji iza toga.

TV
tvrdapixa
14:23 27.09.2014.

Upravo je u tjeku registracija moje udruge biciklista "Pedala" . Čim to obavim tražil bum da me imenuju za zamjenika gradonačelnika. Ak' ne, odmah idem prosvjedovat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije