Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Bezeru otkaz ako se dokažu optužbe

'04.04.2012., Zagreb - Pred Gradskim poglavarstvom prosvjedovali su danas clanovi sindikata vozaca koji traze smjenu Mije Bezera zbog navodnih nepravilnosti u dodjeli koncesija za taxi prijevoz. Photo
'Patrik Macek/PIXSELL'
06.04.2012.
u 10:57

Vozači ističu da ih je uništila nelojalna konkurencija, tj. vožnja taksija koji su dozvole dobili u Svetoj Nedelji

Tridesetak otpuštenih vozača Oryx taxija jučer je prosvjedovalo ispred zgrade gradske uprave tražeći smjenu Mije Bezera, pomoćnika pročelnika za promet, kojeg smatraju odgovornim za kaos na taksi-tržištu, a time i za svoje otkaze. Primio ih je i gradonačelnik Milan Bandić te kazao kako su njihove optužbe tek insinuacije, ali da će Bezera, ako bilo koja institucija protiv njega pokrene kazneni postupak, udaljiti s radnog mjesta do okončanja postupka. Otpušteni vozači tako su nakon dva sata prekinuli prosvjed jer im je obećano da će se uskoro sastati sve nadležne državne i gradske institucije koje će pokušati riješiti problem.

Ističu da je njihova tvrtka propala zbog ilegalne vožnje 70 vozila sestrinske tvrtke Taxi Cammeo, koja nema dozvolu za rad u Zagrebu, već u Svetoj Nedelji. Glasnogovornik Cammea Miroslav Hoffman kazao je da su ta vozila prometovala jer su se nadali da će se potpisati dogovoren ugovor između Zagreba i Sv. Nedelje o nesmetanom obavljanju taksi-prijevoza, ali da su vozila povučena čim su dobili odgovor da potpisa neće biti. A da ugovor neće potpisati, najavio je prije dva dana upravo Mijo Bezer, ali o tome još uvijek nije obavijestio kolege iz Sv. Nedelje.

– Vodili smo pregovore s Mijom Bezerom, koji nam je obećao da će se ugovor potpisati i nemamo nikakvih spoznaja da do toga neće doći – kazao je gradonačelnik Sv. Nedelje Drago Prahin.

S gradonačelnikom Bandićem jučer su razgovarali i predstavnici Taxi Cammea, koji su se požalili da ne mogu poslovati samo sa 70 vozila te da se nadaju skorom natječaju za licencije. Podršku im je dao i Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge sindikata, koji je kazao da je tvrtka uredna u obvezama prema zaposlenicima.

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:45 06.04.2012.

Vozili su sa tim vozilima jer su se nadali da će jednom to smijeti ?!?!?!?! Pa ko je tu lud, za takvu bi izjavu trebao odgovarati, pa on priznaje da rade protuzakonito. I sada traže da ih se nagradi i i legalizira jer im nedaju raditi ovako nelegalno. Ali to je Hrvatska stvarnost, i umjesto u zatvoru, takvi \"privrednici\" završe u saboru kao ugledni članovi društva. Strašno! ! ! !

OB
-obrisani-
12:47 06.04.2012.

Pa i sam ovaj članak je dovoljan za Bezerov otkaz, jer potvrđuje sve ono na što se ovi sindikalisti žale.

CI
cibetka
22:15 06.04.2012.

Glasnogovornik Cammea Miroslav Hoffman kazao je da su ta vozila prometovala jer su se nadali da će se potpisati dogovoren ugovor između Zagreba i Sv. Nedjelje o nesmetanom obavljanju taksi-prijevoza, ali da su vozila povučena čim su dobili odgovor da potpisa neće biti. Ovaj dio je još bolji vozila su povučena tako da su skinute oznake (grb Svete nedelje) i sa perdnjih vrata je skinuta naljepnica imena firme i sjedište Ta vozila i dalje prometuju U Zagrebu ,ne dovoze nikoga iz Svete nedjelje jer ta vozila nisu niti vidjela Svetu nedjelju i sjedište te tvrtke u njoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije