Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u kazalištu

Bez Bandića ne može biti ravnateljica Trešnje

višnja babić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
22.07.2014.
u 09:00

Dvoje se kandidata javilo za ravnatelja kazališta. Ne izaberu li glumicu Višnju Babić (dosad bila v.d.), raspisat će se novi natječaj

Nakon što već tri mjeseca obavlja poslove vršiteljice dužnosti, Višnja Babić kandidirala se na mjesto ravnateljice Gradskog kazališta Trešnja – no bez podrške gradonačelnika Milana Bandića.

O njezinoj kandidaturi za čelno mjesto Trešnje odlučivat će skupštinari na sjednici u četvrtak, no, kako neslužbeno doznajemo, teško da će biti i imenovana.

Naime, za to se mjesto V. Babić prijavila uz još jednog kandidata umjetničkog direktora kazališta Mala scena Ivicu Šimića. Iako je dobila podršku kazališnog vijeća, te zeleno svjetlo Odbora za kulturu, odbijenicu je Babić dobila od Odbora za imenovanje, kaže, bez ikakvog objašnjenja, dok je Bandić jasno poručio kako njegovu podršku nema.

– Zadovoljavam sve uvjete raspisanog natječaja, 27 godina radim u tome kazalištu i znam što je Trešnji potrebno. Da nemam podršku gradonačelnika Bandića, znam, no najbolje je vidjeti što će i kako odlučiti na Skupštini – kazala je glumica Babić.

Ne skriva da se namjerno prijavila na raspisani natječaj znajući unaprijed, kako sama kaže, da natječaj nije raspisan za nju.

Iako je Skupština uvijek potvrđivala izbor vijeća, jesno je kako će skupštinska većina dati odbijenicu Višnji Babić.

Komentara 12

MR
mrnmarina
14:47 22.07.2014.

Višnja svatko normalan je uz Vas. Zar obitelji Šimić- Lončar treba još jedno kazalište ?

MR
mrnmarina
14:51 22.07.2014.

Kaj je Bandić stvarno vlasnik Zagreba da odlučuje i tko će biti direktor. Ne može biti bolji netko izvana, od Višnje Babić koja je od početaka u Trešnji, pa možda uvede i malo reda u rad ( tj nerad) pojedinaca u Trešnji.

CR
crnicovo
15:43 26.07.2014.

Program koji je napisao gospodin Šimić duži je i konkretniji od onog gđe Babić. Vizija je velika, široka i suvremena, ali nema nikakve veze sa situacijom u Trešnji, financijskim mogućnostima Trešnje i onim zbog čega publika dolazi u Trešnju. Smatram da je i teško izvediv. Sve je to super na papiru, ali to su predizborna obecanja kakva nam i politicari daju. Babić je napisala što smatra izvedivim tj. mogucim. O kvaliteti predstava koje će se raditi ionako se nemože govoriti na temelju programa, samo na temelju gledanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije