Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Beus prekinuo sjednicu, zatražit će istragu MUP-a

Vesnu Škare Ožbolt su nakon prekida sjednice vijećnici iz njezine koalicije proglasili novom predsjednicom.
28. srpnja 2010. u 00:44 0 komentara 4 prikaza
'Gorica03_mpu_gra_270710'
Foto: ''

Prava drama odigravala se na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice. Smjenu predsjednika vijeća Gorana Beusa Richembergha (HNS) zatražio je Ante Šimunović, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a. Od 26 prisutnih vijećnika, zahvaljujući nedavnom ulasku DC-a u koaliciju s HDZ-om, HSS-om, HSP-om i HSU-om, 16 bi ih izglasalo tu smjenu i predsjednicom Vijeća postala bi Vesna Škare Ožbolt, no Beus je, kao što se i očekivalo, pomno pripremio strategiju obrane.

Nakon brojnih, vrlo emotivnih optužbi na račun DC-a i njegove čelnice V. Škare Ožbolt za političku korupciju, najviše od Beusa i Zdravka Lučića (HNS), te žučnih rasprava vijećnika i mnogo galame prisutne publike (koja je bila protiv DC-a), Beus je prekinuo sjednicu.

– Opravdano sumnjamo da troje vijećnika – Ante Šimunović, Vesna Škare Ožbolt i Tonino Picula – nemaju prebivalište u Gorici. Sazivam sljedeću sjednicu za 4. kolovoza, a dotad ću od Ministarstva unutarnjih poslova tražiti da ispita prebivališta tih triju osoba – obrazložio je Beus. Uzalud je Vesna Škare Ožbolt mahala osobnom iskaznicom na kojoj piše velikogorička adresa. Prekidanjem sjednice Beus je pokušao doći do željenog cilja – novih izbora za Gradsko vijeće – jer je tako probijen zakonski rok od tri mjeseca od zadnje sjednice.

– Obavijestit ću ministra uprave Davorina Mlakara što se ovdje dogodilo i očekujem raspuštanje Gradskog vijeća te izbore za novo Vijeće. Ne očekujem da će to ići glatko jer o tome uz Mlakara odlučuje i Vlada u kojoj je Ivan Šuker, predsjednik goričkog HDZ-a – objasnio je Beus. Nakon prekida sjednice V. Škare Ožbolt se s ostatkom vijećnika iz svoje nove koalicije i gradonačelnikom Barišićem zaključala sve do ponoći u zasebnu prostoriju. Održali su sjednicu Vijeća na kojoj su proglasili Škare Ožbolt predsjednicom Vijeća!

– Vesna Škare Ožbolt nikad nije prenoćila u Gorici, a lažno je prijavljena na adresi Cvjetno naselje 1 u Gorici, gdje živi njezina stranačka kolegica Zlata Filipović – rekao nam je Beus. V. Škare Ožbolt ogorčeno uzvraća: – A dok je dobivao našu podršku, nije ga zanimalo gdje tko živi! 

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Zapeli ste na poslovnom planu? Postoji škola koja će vam pomoći da iskočite iz prosjeka

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.