Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studij vani

Besplatni savjeti - kako po znanje u inozemstvo

studenti, gimnazijalci, mladi, lijepo vrijeme
Zarko Basic/PIXSELL
15.04.2013.
u 14:09

Institut za razvoj obrazovanja u travnju organizira savjetovanja sa studentima i predstavnicima raznih inozemnih sveučilišta

Niz besplatnih obrazovnih savjetovanja na kojima učenici i studenti mogu saznati kako se prijaviti na studij u inozemstvu, kako pronaći financijsku potporu za studij i sastaviti uspješan prijavni esej za upis na inozemna sveučilišta, održavaju se tijekom travnja u Institutu za razvoj obrazovanja IRO. Za sudjelovanje se dovoljno prijaviti na određeno predavanje putem e-maila na adresu iro@iro.hr, a svoja iskustva s okupljenim učenicima i studentima podijelit će studenti na razmjeni u inozemstvu, predstavnici stranih fakulteta, doktoranti svjetskih sveučilišta i drugi pojedinci s inozemnim studijskim iskustvom.

Raspored savjetovanja

Mogućnosti studiranja na King’s College u Londonu predstavit će Adam Baxter s Collegea 18. travnja u 17 sati, a praktične smjernice za izbor i prijavu na studijske i stipendijske programe u inozemstvu, zainteresiranima će dati Sandra Dobrić, obrazovna savjetnica u IRO-u, 25. travnja u 18.30 sati.

Pripreme za testove

Osim na posebnim predavanjima u travnju, učenici i studenti tražene informacije o svojim mogućnostima u inozemstvu u IRO-u mogu dobiti svakog dana. Za svoje članove IRO organizira i pripreme za polaganje raznih standardiziranih testova koji se traže pri određenim upisima, a njih nudi i edukacijska ustanova Zona znanja. Kod mnogih se fakulteta traži i motivacijsko pismo, o čemu također savjetuju ustanove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije