Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanski popust

Besplatan prijevoz građana ZET-om, Grad plaća 950.000 kn

Zet autobus
arhiva VL
30.10.2012.
u 12:29

Bez posebnih razloga nemojte koristiti automobil, a u autobusu se ne morate držati za novčanik i kupovati karte jer želimo da bude što manje problema, kazao je Bandić

Javni gradski prijevoz prema gradskim grobljima na blagdan Svih svetih bit će besplatan za sve građane pa je gradonačelnik Milan Bandić pozvao sve Zagrepčane da se njime i koriste u blagdansko vrijeme.

– Bez posebnih razloga nemojte koristiti automobil, a u autobusu se ne morate držati za novčanik i kupovati karte jer želimo da bude što manje problema i da sve prođe dostojanstveno – kazao je Bandić. 

Direktor ZET-a Dubravko Baričević istaknuo je da će građanima na blagdan Svih svetih biti dodatno na raspolaganju 35 tramvaja te 66 autobusa kojima će upravljati 396 vozača.

– Očekujemo da ćemo prevesti više od 300 tisuća građana te prijeći put od 21 tisuću kilometara – izračunao je Baričević.

Budući da je blagdan Svih svetih na radni dan, a ne vikend, Grad je sa ZET-om "pogodio" povoljniju cijenu besplatnog prijevoza u odnosu na prijašnje godine, pa će izvanrednu regulaciju prometa platiti iz proračuna 950 tisuća kuna.

 

Ključne riječi

Komentara 8

MI
mightymraz
14:31 30.10.2012.

950 tisuća kuna za izvanrednu regulaciju prometa....KAKO?!?!?! Kako za jedan dan regulacija prometa može toliko koštati?

OG
Oger
14:41 30.10.2012.

Luda kuca. U svim normalnim zemljama za neke prigode gradovi dodaju vise vagona, tramvajskih kola i/ili autobusa na linijama koje ocekuju vise prometa, ali - zabadava nema nista. Bandic lijepo uzme od zagrebackih poreznih obveznika, jer se blize izbori, ii nikom nista. Kako ce onda taj grad doci na zelenu granu ?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:16 30.10.2012.

Hm Jaki poziv. Vozite se na groblje besplatno. Nek se gradonačelnik vozi. Ja bum mu i taxi platil ak treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije