Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradska skupština

Bernardić: Nije primjereno da se kupuju nova vozila dok se radnicima otkazuje kolektivni ugovor

gradska skupština
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
28.04.2016.
u 11:50

Novi automobili zapravo su ušteda – tako to tumači gradonačelnik Bandić jer će Grad umjesto 99 automobila imati 84 vozila, dok Holding raspolaže sa 194 automobila

Pedeset i pet milijuna kuna s uračunatim PDV-om predvidjeli su u Gradu Zagrebu potrošiti za kupnju novih automobila. Tako je barem istaknuto na raspisanom natječaju objavljenom u Narodnim novinama jučer 27. travnja po kojem se vozila planiraju nabaviti putem operativnog leasinga na 48 mjeseci.

Grad je u svojim željama jasan – žele potpuno nova, nekorištena vozila i to – četiri automobila srednje klase, devet automobila srednje klase tip 1, šest terenaca i jedan superterenac.
Baš to posljednje vozilo mora imati četvera vrata, najmanje 180 KW snage motora, pogon na sva četiri kotača i kožna sjedala...

– U isto vrijeme kada se radnicima otkazuje kolektivni ugovor, nije primjereno da Grad Zagreb nabavlja nova vozila – stav je Davora Bernardića.  

Novi automobili zapravo su ušteda – tako to tumači gradonačelnik Bandić.

– Grad će umjesto 99 automobila imati 84, a u Holdingu će sada raspolagati sa 194 automobila. Za četiri godine oko 44 milijuna kuna – pojasnio je gradonačelnik Bandić. Opovrgnuo je nagađanja kako se za njega nabavlja BMW 7 koji odgovara specifikacijama u natječaju.

– To su me vidjeli kada sam se na Auto showu slikao u BMW-u pa je mašta proradila. Prije mjesec dana sam letio Airbusom pa što ćete sada reći da i to kupujem. To su čiste gluposti – zaključio je gradonačelnik Bandić.

>> Bandić: Kapitalne projekte napokon možemo realizirati jer imamo podršku Vlade

Komentara 11

Avatar franccerac
franccerac
12:43 28.04.2016.

Pred kraj mandata Milanovićeva vlada je kupila nekoliko stotina automobila i to nazvala uštedama, gdje je tada bio ovaj Bernardić?

SI
sinishazgb
13:17 28.04.2016.

Bernardicu, vi svi puno pricate, jako vam je stalo do radnika, a radnici ZGH moraju nositi zadnje smece od cipela, od kojih ih boli kicma, trnu stopala, jer se na njima štedi...

HR
Hrabraja
12:19 28.04.2016.

Kakav lik, da bar ja tako mogu ustediti s kupovinom novog auta. Moze objasnjenje pa da svi znamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije