Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bernardić i Mikulić o uhićenju Šostara: Neka nadležni rade svoj posao

"Ne mogu to komentirati. Neka nadležna tijela rade dalje svoj posao. Prema tome, to je nešto što nikada nismo do sada komentirali, niti ću to komentirati", odgovorio je Bernardić na pitanje novinara.
28. travnja 2016. u 19:28 8 komentara 704 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednici zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) i Andrija Mikulić (HDZ) poručili su danas u vezi s uhićenjem bivšeg pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara neka mjerodavna tijela - tijela pravosuđa rade svoj posao.   

 "Ne mogu to komentirati. Neka nadležna tijela rade dalje svoj posao. Prema tome, to je nešto što nikada nismo do sada komentirali, niti ću to komentirati", odgovorio je Bernardić na pitanje novinara.  

A potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) poručio je neka tijela pravosuđa rade svoj posao.  "Ne mogu to komentirati jer sve informacije koje imam dostupne su mi samo iz medija. Prema tome, sve one koji rade u okviru zakona podržavamo, a svi oni koji su eventualno radili propuste za to trebaju odgovarati", rekao je Mikulić.  Ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" i bivšem pročelniku zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimiru Šostaru određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponoviti nedjelo zbog kojega se našao na meti istražitelja Uskoka.

Osim Šostara, istražni je zatvor u četvrtak na zagrebačkome Županijskom sudu određen i za petero njegovih suosumnjičenika. Riječ je o Šostarovoj negdašnjoj suradnici iz gradskog Ureda za zdravstvo Mirti Lončar te Davoru Ljubiću i Goranu Žonji, čija je tvrtka gradu, navodno, ispostavljala fiktivne račune za čišćenja 'suhim ledom' klimatizacijskih sustava zagrebačkih sportskih dvorana. Istražni je zatvor određen i Mladenu Gojkoviću, koji se može braniti sa slobode ako uplati jamčevinu od milijun kuna, te Muhamedu Demiroviću, koji može uplatiti jamčevinu od 200 tisuća kuna. Zamjenik ravnatelja Uskoka Vjekoslav Tolnaj rekao je da za četvoricu preostalih osumnjičenika, koji su se također našli pod Uskokovom istragom, u tom slučaju nije bilo "zakonske osnove" za istražni zatvor. 

>> Šostaru određen istražni zatvor, sumnjiče ga da je od Ekotoursa dobio darove vrijedne 240.000 kuna

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar links
  links:

  vrlo mudre, neočekivane, konkretne izjave, u stilu časne sestrice Bernardice, pardon Bernardića

 • Deleted user:

  Tko misli da niži činovnik bez znanja, odobrenja i blagoslova svog nadređenog može napraviti išta slično spomenutim "radnjama" g. Šostara, neka digne ručicu. Zanimljivo kako su čelnici uvijek slijepi i gluhai, ništa nisu znali ni vidjeli....a s druge strane bez ... prikaži još!bez njih ni vijak ne smije biti učvršćen na fontani?

 • Deleted user:

  Koje li pameti! To nam već godinama priča Bandić - on priziva institucije. A onda nadležni ili institucije tako obave posao da evidentnog krivca puste na radno mjesto da i dalje podebljava optužnicu. Nitko se ne osjeća krivim zbog Šostara, ... prikaži još! ni Bandić, ni gornj dvojac, kolega im je godinama uzimao silne milione u džep, nisu primjetili, kontrole rada nema. I još mu se dalo novo radno mjesto!