Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u SDP-u

Bernardić i Jelušić idu u drugi krug izbora za zagrebački SDP

bernardic
Foto: Slavko Midzor/Pixsell
1/3
23.05.2010.
u 12:39

Davor Bernardić osvojio je najviše glasova (44,22 posto). Za drugoplasiranog Ivu Jelušića glasovalo je 35,64 posto članova.

Veliko iznenađenje, pogotovo za vrh stranke, dogodilo se na izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a. Najveće povjerenje članstva dobio je najmlađi kandidat Davor Bernardić (30) za kojeg je glasalo 44,22 posto, odnosno 1743 članova zagrebačkog SDP-a. Na izbore je izašlo malo manje od četiri tisuće birača. Drugoplasirani je Ivo Jelušić čije ime je zaokružilo 1405 članova stranke (35,64 posto), a na trećemu mjestu je Željka Antunović  za koju je glasalo 788 birača (19,99 posto).

Na posljednjem mjestu, očekivano, završio je Slavko Tečić s mizernih devet glasova (0,23 posto). Favorit izbora Ivo Jelušić, premda vidno razočaran, rekao je da ne se ne osjeća tako i da se ne predaje jer je razlika “samo osam posto”.

– Da je razlika dvadeset posto rekao bih da je sve izgubljeno. Međutim izbori nisu završeni, predstoji nam drugi krug – rekao je Ivo Jelušić. Na pitanje je li očekivao više glasova u prvom krugu odgovorio je mantrom koju već tjednima ponavlja “opet je pobjedio SDP”. Davor Bernardić, pobjednik prvog kruga izbora, nije skrivao zadovoljstvo postignutim rezultatom. Najavio je sinoć  i pobjedu u drugom krugu.

– Vjerovao sam da možemo bolje (Bernardićev predizborni slogan, nap. a.). Sada znam da možemo. Znam da ću iduće nedjelje pobijediti. Bit ću predsjednik koji spaja, a ne onaj koji razdvaja. Bit ću pobjednik koji vodi u pobjede a ne u poraze – rekao je Bernardić kome je skoro pa eksplicitnu podršku u drugom krugu sinoć pružila Željka Antunović.

– Vjerujem da će članovi zagrebačkog SDP-a umjesto prošlosti izabrati budućnost – rekla je Antunović. Bernardić, vidno zadovoljan njenim riječima, suzdržao se od likovanja. Smireno je rekao: Odluku o novom predsjedniku zagrebačkog SDP-a prepuštam članovima za koje vjeruje da neće pogriješiti. Drugi krug izbora za predsjednika zagrebačkog SDP-a održat će se u nedjelju, 30. svibnja. Odaziv birača u prvome krugu bio je 74,36 posto, odnosno od 5326 članova zagrebačkog SDP-a u nedjelju je glasalo njih 3959.

Komentara 83

VI
vidimškoj
13:31 23.05.2010.

ona je jedna od rjetkih političara kojoj piše di je bila i šta je radila do 1990. Upitajte se zašto. Nema šta da krije.

LA
labin33
13:51 23.05.2010.

Sve mi se ovo čini kao prividna demokracija. Previše je očito da Jelušić ima potporu Milanovića i vrha stranke, vjerojatno jer se već uhoda u malverzacije u ZG holdingu i tako će i dalje moći puniti im džepove i račun SDP-a. A ovi svi drugi su samo marionete ove predstave. Ali živi bili pa vidili.

VI
vidimškoj
13:29 23.05.2010.

Željka Antunović rođena je u Virovitici 1955. godine. Diplomirana je ekonomistica i to nakon završetka Fakulteta za vanjsku trgovinu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon studija, Antunović ostaje u Zagrebu, gdje je u razdoblju od četiri godine, od 1980. do 1984. šefica financijske službe mesne industrije \"Sljeme\". Nakon toga radila je u Stambeno komunalnom poduzeću Zagreb do 1993. godine. Antunović se bavila i novinarstvom, uvjetno rečeno, budući je od 1993. do 1995. urednica i savjetnica u časopisu \"Računovodstvo i financije\". U visokoj politici je od 1996. godine kada nakon kongresa ujedinjenja Socijaldemokratske stranke Hrvatske i SDP-a kooptirana u direkciju SDP-a, a 1996. postaje članica Glavnog odbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije