Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Beljak protiv HDZ-a: Neka Masten prizna kako je dobio posao

Rebalansom proračun manji za 4,7 milijuna kuna, nagrade za životno djelo idu Velimiru Prosoliju i Pavlu Gromu.
18. lipnja 2010. u 08:00 1 komentara 758 prikaza
Samobor vijeće
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Uoči jučerašnje sjednice Gradskog vijeća samoborski HSS s gradonačelnikom Krešom Beljakomna čelu održao je izvanrednu konferenciju za novinare.

Ukida se topli obrok

Tema - reagiranje na priopćenje HDZ-a o neprimjerenom povećanju plaće gradonačelnika, koji je medijima poslao šef samoborskog HDZ-a Tomislav Masten.

– Opozicijska stranka širi neistine i laži. Prijedlog odluke o plaći gradonačelnika donosi se zbog usklađenja s novim zakonom o plaćama, u kojem se iz obračuna plaće ukida topli obrok – rekao je gradonačelnik i ispravio informaciju koju je rekao dan prije kako mu je plaća 14.500 kuna. Iznosi zapravo 13.371 kunu.

– Usklađenjem s novim zakonom plaća će mi se čak i neznatno smanjiti za 13,57 kuna – objašnjava Beljak i uzvraća udarac Tomislavu Mastenu. Putem medija ga je pitao gdje i od kada radi, gdje je objavljen natječaj za njegovo radno mjesto, kolika mu je neto plaća...

Tako je sjednica Gradskog vijeća već i prije samog početka počela žestoko.

Novi rebalans u rujnu

U istom tonu nastavilo se i o prvoj točki o rebalansu proračuna, koji je smanjen za 4,7 milijuna kuna i sada je oko 183 milijuna kuna. U rujnu će se, rekao je Željko Radovanić, pročelnik za financije najvjerojatnije raditi još jedan rebalans.

– Kresanja troškova u proračunu nisu kolika bi trebala biti i bojim se da stručne službe nisu napravile posao kako treba – pecnuo je Roland Gajšak, bivši pročelnik za financije.

Kad je na red došla točka o plaći gradonačelnika i njegovih zamjenika neočekivano je brzo prihvaćena. Polemike su se vodile i o nagradi za životno djelo Grada Samobora, koja će se dodijeliti hrvatskom branitelju Velimiru Prosoliju i Pavlu Gromu, bivšem gradonačelniku Samobora. Argumenti oporbe predvođeni HSLS-om bili su da se ubuduće točno odrede kriteriji koje bi zasluge pojedinci morali imati za svoj grad, a da im se dodijeli nagrada za životno djelo.

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Zagrebački advent
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
  • sanoborec:

    gdje i od kada Tomislav Masten radi; - u županiji od 12.mjeseca 2009. gdje je objavljen natječaj za njegovo radno mjesto i koliko se ljudi javilo na taj natječaj; - nigdje (nije bilo natječaja) i nitko je li mu pri ... prikaži još!ri zapošljavanju pomogla činjenica što ima status branitelja; - ne, ali ima status branitelja iz 1996. godine kad su bile legendarne bitke na Sljemenu i Japetiću koliko je bilo zaposlenih u toj firmi kad je počeo raditi; - niti jedan, Masten je prvi tko je prije njega radio na njegovom današnjem radnom mjestu; - nitko, mjesto je izmislio HDZ samo za njegovo uhljebljenje tko mu je direktor i kada je on zaposlen; - Marunica, zaposlen poslije Mastena kolika mu je netto plaća i koju stručnu spremu ima? - nepoznato, nepoznato