Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Beljak protiv HDZ-a: Neka Masten prizna kako je dobio posao

Samobor vijeće
Tomislav Miletic/PIXSELL
18.06.2010.
u 08:00

Rebalansom proračun manji za 4,7 milijuna kuna, nagrade za životno djelo idu Velimiru Prosoliju i Pavlu Gromu.

Uoči jučerašnje sjednice Gradskog vijeća samoborski HSS s gradonačelnikom Krešom Beljakomna čelu održao je izvanrednu konferenciju za novinare.

Ukida se topli obrok

Tema - reagiranje na priopćenje HDZ-a o neprimjerenom povećanju plaće gradonačelnika, koji je medijima poslao šef samoborskog HDZ-a Tomislav Masten.

– Opozicijska stranka širi neistine i laži. Prijedlog odluke o plaći gradonačelnika donosi se zbog usklađenja s novim zakonom o plaćama, u kojem se iz obračuna plaće ukida topli obrok – rekao je gradonačelnik i ispravio informaciju koju je rekao dan prije kako mu je plaća 14.500 kuna. Iznosi zapravo 13.371 kunu.

– Usklađenjem s novim zakonom plaća će mi se čak i neznatno smanjiti za 13,57 kuna – objašnjava Beljak i uzvraća udarac Tomislavu Mastenu. Putem medija ga je pitao gdje i od kada radi, gdje je objavljen natječaj za njegovo radno mjesto, kolika mu je neto plaća...

Tako je sjednica Gradskog vijeća već i prije samog početka počela žestoko.

Novi rebalans u rujnu

U istom tonu nastavilo se i o prvoj točki o rebalansu proračuna, koji je smanjen za 4,7 milijuna kuna i sada je oko 183 milijuna kuna. U rujnu će se, rekao je Željko Radovanić, pročelnik za financije najvjerojatnije raditi još jedan rebalans.

– Kresanja troškova u proračunu nisu kolika bi trebala biti i bojim se da stručne službe nisu napravile posao kako treba – pecnuo je Roland Gajšak, bivši pročelnik za financije.

Kad je na red došla točka o plaći gradonačelnika i njegovih zamjenika neočekivano je brzo prihvaćena. Polemike su se vodile i o nagradi za životno djelo Grada Samobora, koja će se dodijeliti hrvatskom branitelju Velimiru Prosoliju i Pavlu Gromu, bivšem gradonačelniku Samobora. Argumenti oporbe predvođeni HSLS-om bili su da se ubuduće točno odrede kriteriji koje bi zasluge pojedinci morali imati za svoj grad, a da im se dodijeli nagrada za životno djelo.

Komentara 1

SA
sanoborec
18:05 18.06.2010.

gdje i od kada Tomislav Masten radi; - u županiji od 12.mjeseca 2009. gdje je objavljen natječaj za njegovo radno mjesto i koliko se ljudi javilo na taj natječaj; - nigdje (nije bilo natječaja) i nitko je li mu priri zapošljavanju pomogla činjenica što ima status branitelja; - ne, ali ima status branitelja iz 1996. godine kad su bile legendarne bitke na Sljemenu i Japetiću koliko je bilo zaposlenih u toj firmi kad je počeo raditi; - niti jedan, Masten je prvi tko je prije njega radio na njegovom današnjem radnom mjestu; - nitko, mjesto je izmislio HDZ samo za njegovo uhljebljenje tko mu je direktor i kada je on zaposlen; - Marunica, zaposlen poslije Mastena kolika mu je netto plaća i koju stručnu spremu ima? - nepoznato, nepoznato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije