Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sir i vrhnje

BBC na Dolcu: Vaše su tržnice miraz koji nosite u Europu

dolac (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
19.03.2013.
u 08:30

Tročlana ekipa na čelu s poznatom novinarkom Kacijom Maderom stigla je u nedjelju izravno na tržnicu Dolac i tu počela snimati polusatnu emisiju “Working lives“

Vrhnje i sir mnogi su uzimali kao primjer autentičnih proizvoda koje bismo mogli izgubiti ulaskom u Europsku uniju, no pokazalo se da su baš sir i vrhnje, odnosno tržnice na kojima se prodaju, osvojili tu istu Europu. 

U nedjelju je, naime, zagrebački Dolac posjetila ekipa BBC-a koja u Zagrebu snima 30-minutni dokumentarac kako bi Hrvatsku predstavila svojem gledateljstvu kao 28. članicu EU.

Tročlana ekipa na čelu s poznatom novinarkom Kacijom Maderom stigla je u nedjelju izravno na tržnicu Dolac i tu počela snimati polusatnu emisiju “Working lives“. Cilj poznate novinarke bio je snimiti život i rad običnih ljudi koji svakodnevno rade obiteljski posao koji su sami osmislili te njime mogu osigurati egzistenciju ne samo sebi i svojoj obitelji, već i zaposliti nekoliko novih djelatnika.

– Mi u Tržnicama Zagreb osigurali smo im OPG (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo) Polić koje kod nas, na klupama Dolca i Kvatrića, svakodnevno prodaje svoje vlastite proizvode. Gospođa Madera, oduševljena načinom prodaje na tržnici Dolac, tvrdi da je to „muzejski“ način trgovanja rijetko viđen u Europi i dio našeg „miraza“ koji donosimo u zajednicu 28 naroda i država, izvijestili su iz Tržnica Zagreb.

Osim Dolca, britanska TV-ekipa snimit će i još nekoliko autentičnih priča o našim ljudima kako bi, kroz način njihova života i rada, vjerodostojno predstavila Republiku Hrvatsku

– Drago nam je da su odabrali Tržnice Zagreb kao mjesto na kojem se najbolje zrcali naš mentalitet i što će slike i priča s Dolca milijunskom gledateljstvu BBC-a predstaviti Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku – ističu domaćini. 

Komentara 5

Avatar dras32
dras32
10:56 19.03.2013.

Svi koji sami proizvode ono sto prodaju na trznici NIISU OBVEZNICI FISKALIZACIJE,kumice i dalje prodaju kao do sad,nakupci i preprodavaci postaju obveznci,tako i treba bit.

OB
-obrisani-
10:09 19.03.2013.

Sad kad slinić uvede fiskalne blagajne ne bu više kumica......

WE
Wyatt Earp
10:25 19.03.2013.

Nikakve kumice nece biti zrtve fiskalizacije, zrtve fiskalizacije bit ce prekupci, oni koji nista nerade nego samo trguju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije