Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika gorica

Barišić smanjio troškove, Fabijančić: Moj model je povoljniji

'23.01.2013., Zagreb - Aktualnim prijepodnevom pocela je prva ovogodisnja sjednica Sabora RH. Vesna Fabijancic Krizanic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
27.03.2013.
u 08:18

Dražen Barišić ponudio je više cijene, ali uz brojne popuste, dok je Vesna Fabijančić Križanić predlaže otplatu u 60 rata

Obračun komunalnog doprinosa za legalizaciju bespravne gradnje u Velikoj Gorici razlog je političkog prepucavanja Vesne Fabijančić Križanić (SDP), inače kandidatkinje za gradonačelnicu na lokalnim izborima, i trenutačnog čelnog čovjeka grada Dražena Barišića (HDZ). Upravo su njih dvoje predložili svaki svoj model, oprezno kalkulirajući cijenama, no zeleno svjetlo je bez ikakva iznenađenja dobio onaj Barišićev s obzirom na većinu u Gradskome vijeću.

– Vladajuća većina HDZ-HSS-DC-HSP AS odbila je moj prijedlog, koji su podržali i koalicijski partneri HNS, HSLS te HSU iako je taj prijedlog za Velikogoričane mnogo povoljniji –poručila je V. Fabijančić Križanić na konferenciji za novinare. Njezin model imao bi niže jedinične cijene iznosa po kubiku uz zakonsku mogućnost otplate na 60 rata, ali bez predviđenih popusta. Barišićev model ima više jedinične cijene, no s predviđenim popustima, i to 20 posto za kuće, 50 posto na pomoćne objekte, 10 posto na uslužne objekte, 90 posto na farme i poljoprivredne objekte, kao i popust od 20 posto za jednokratnu uplatu. Kako njezin model nije prošao, Fabijančić Križanić je, uz podršku koalicije, poručila da će, ako dobije na izborima prije početka obračuna i izdavanja rješenja građanima promijeniti Barišićevu odluku i promijeniti vlastiti model.

– Osigurali smo popuste građanima i investitorima, kojima smo ovom odlukom omogućili povoljnije uvjete gradnje. Pozivam Fabijančić neka djeluje, a to znači, neka predloži SDP-ovoj vladi da se odrekne svog dijela prihoda od legalizacije. Uostalom, sve je o sebi rekla kad je u Saboru glasala za poskupljenje grijanja Goričanima. To su sve priče – poručio je Barišić.

>>Velika Gorica odlučuje hoće li smanjiti troškove legalizacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije