Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Holding

Bandićevi direktori napuštaju Čovića, dolazi nova uprava

bandić, ćović
Arhivska fotografija
16.03.2010.
u 14:01

U sporu gradonačelnika Milana Bandića i Skupštine grada Zagreba oko broja članova Skupštine Holdinga očekuje se pravorijek Ustavnog suda.

Direktor Gradske plinare Zagreb Vladimir Tomičić podnio je ostavku na dužnost člana uprave Zagrebačkog holdinga. U šturom priopćenju kao razlog navodi “nemogućnost obavljanja poslova i zadataka u djelokrugu poslova Sektora tržišnih djelatnosti u Zagrebačkom holdingu“.

Ostaje direktor plinare

Vladimir Tomičić bio je član uprave od veljače 2007., a usprkos ostavci na mjesto člana uprave, Tomičić ostaje direktor Gradske plinare Zagreb.

Od izvora u Zagrebačkom holdingu doznajemo da je Tomičić ostavku najavio još u petak na sjednici uprave Holdinga. Na istoj sjednici ostavkom je navodno prijetio još jedan član uprave – Ivan Tolić, direktor ZET-a. Od vrlo pouzdanog izvora doznajemo da je Tolić svoju ostavku na dužnost člana uprave već napisao ali je nije urudžbirao. To će najvjerojatnije učiniti odmah nakon što se vrati sa službenog puta iz Rusije. Glasnogovornik Holdinga Dušan Viro nije nam mogao potvrditi tu informaciju.

– Ne znam ništa o tome. Ako je i dao ostavku, Tolić je nije dostavio predsjedniku uprave Ivi Čoviću – rekao je Viro.

Dobrog poznavatelja prilika u Holdingu ostavke članova uprave bliskih gradonačelniku ne čude. Naime, gradonačelnik je uvjeren da će Ustavni sud, na kojemu je pokrenuo postupak ocjene zakonitosti odluke o proširenju Skupštine Zagrebačkog holdinga, presuditi njemu u korist.

Toliću i Tomičiću svejedno

U tom slučaju, tvrdi naš sugovornik, Bandić bi iz Holdinga otjerao Čovića i sve njegove ljude, u upravu bi imenovao samo njemu odane ljude a predsjednik uprave Holdinga postao bi Tolić ili Tomičić. U slučaju da Ustavni sud presudi drukčije, Toliću i Tomičiću ne bi nimalo naštetilo to što su dali ostavku jer bi ih se nova, proširena skupština Holdinga ionako riješila.

Komentara 2

BI
bizzwizz05
17:29 16.03.2010.

opasno je miki, puno češljaju knjige, bolje da se ti malo skloniš..

JM
Juraj_MALI
20:51 16.03.2010.

Sve je to isto BANDA KOMUNISTIČKA bila i ostala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije