Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi gradonačelnikovi ljudi

Spremaju puč, nesmiljeno se bore za vlast u gradskim kvartovima

Milan Bandić Jadranko Baturić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
26.03.2014.
u 12:00

Bivši čelnik Vijeća četvrti u Novom Zagrebu napustio je SDP nakon što su izbacili Bandića, a za ponedeljak sprema povratak na vlast. Lista Milana Bandića vlada Podsljemenom, Sesvetama i Donjom Dubravom. Izgubili su vlast u Jakuševcu, ali žele u Novom Zagrebu - zapad

Gradonačelnik Milan Bandić doživio je krajem prošle godine prvi politički poraz nakon posljednjih izbora u svibnju 2013., i to u Mjesnom odboru Jakuševec, a gubitak podrške u tom naselju njegovi sljedbenici pokušavaju nadoknaditi osvajanjem vlasti u Vijeću Novi Zagreb - zapad.

Ostao još Darko Furić

Na Jakuševcu se puč odigrao tiho, kada je većina smijenila Renatu Bedeković koja je izabrana na gradonačelnikovoj listi.
- Smatram da sam svrgnuta nezakonito i slučaj još nije gotov - poručila je Bedeković, dodajući da se ponosi što je zastupala interese Jakuševčana, a što ne može reći za novog-starog predsjednika Ratka Bedekovića koji je MO vodio 12 godina.

Iako pučisti o svemu najradije šute, kazali su da je dosadašnja predsjednica odbor vodila bez dogovora s njima i da se nije držala sporazuma. Tako je optužuju da je umjesto u dogovoreni prioritet i premještanje farme svinja i zatvaranje odlagališta otpada, svu energiju uložila u pregovore o povratu naknade za umanjenu vrijednost zemljišta zbog blizine odlagališta.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Renata Bedeković i Goran Kutlić. Foto: Marko Prpić/Pixsell, Grgur Žučko/Pixsell

Da s raspletom nije zadovoljan ni gradonačelnik odao je na nedavnom potpisivanju ugovora za isplatu naknade, kad u Gradsku upravu nisu bili pozvani predstavnici mjesnog odbora. Mještane je predvodio Darko Furić koji je na izborima bio na listi Milana Bandića za Gradsku skupštinu, a godinu prije predvodio i barikade na odlagalištu otpada.

I dok Renata Bedeković čeka odluku o, kako kaže, nezakonitoj smjeni, novi puč mogao bi u ponedeljak predvoditi Bandićev čovjek Jadranko Baturić (na slici s Bandićem) u Vijeću četvrti Novi Zagreb - zapad.

- Dobili smo službeni zahtjev s potpisom sedam vijećnika za održavanje izvanredne sjednice o izglasavanju nepovjerenja predsjedniku i potpredsjedniku - kazao je Goran Kutlić, SDP-ov predsjednik Vijeća. Istaknuo je da razlozi smjenjivanja nisu obrazloženi.

Tko će imati većinu

- Od 19 članova, na našoj je strani njih deset i sve se odluke donose zajednički pa nitko nema razloga da nam okrene leđa - kazao je Kutlić. Oporbenjak Baturić istaknuo je da traže smjenu zbog nesposobnosti vodstva i falsificiranja zapisnika sa sjednica.
- Na sjednici očekujemo podršku i najmanje dva do tri vijećnika iz sadašnje većine - istaknuo je Baturić.

Komentara 4

Avatar Duran Duran
Duran Duran
19:12 26.03.2014.

.......kad svinjarija uđe u politiku.....

DU
Deleted user
18:20 26.03.2014.

Bilo bi lijepo kad bi se institucije pozabavile imovinom Baturića, koji je proteklih 8 godina samoupravljao Novim Zagrebom zapad. I ima obraza žaliti se na zapisnike!

SN
Snasasasalasa
19:05 26.03.2014.

Nogom u guzicu i jednom i drugom-.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije