Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob

Bandićev ultimatum – do subote uspinjača mora biti u funkciji

uspinjaca
Patrik Macek/PIXSELL
21.06.2012.
u 08:34

Uspinjača već više od dva mjeseca stoji jer se nije sastala skupština Holdinga i riješila problem

Nakon što je u utorak, kako kaže, na Gornjem gradu susreo stanarku koja plače jer ne radi uspinjača, zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić odlučio Holdingu uputiti usmenu opomenu, a dodaje da će, ne riješi li se problem do subote, poduzeti i druge korake. Međutim, što će konkretno poduzeti ne riješi li se problem s uspinjačom, nije želio otkriti.

– U povijesti jednoga grada neodgovorno je, nedopustivo, drsko i bezobrazno od Holdinga da dopušta da se od 27. travnja gospoda iz pet stranaka natežu trebaju li sazvati skupštinu Holdinga kako bi dostavili potvrdu o preregistraciji Trgovačkom sudu – započeo je Bandić.

Ispričao se građanima, ali i istaknuo da funkcioniranje uspinjače nije u ingerenciji Grada.

– Takav je način rada skandalozan. Pozivam one koji do sada nisu bili odgovorni da uspinjaču do subote stave u funkciju jer ja imam i druga demokratska sredstva za kojima ću posegnuti – nastavlja Bandić.

Prije negoli je krenuo u obilazak gradilišta u Varšavskoj ulici, koje je dio projekta obnove Cvjetnog trga (vrijednost je projekta oko 8,6 milijuna kuna), o sukobu s gradskim zastupnicima, koji je kulminirao na sjednici Skupštine u utorak, Bandić je kazao:

– Poštujem proceduru i odluke Skupštine i držim se Zakona o fiskalnoj odgovornosti. Nijednog trenutka posljednje tri godine nisam zadirao u prerogative Gradske skupštine.

Bandić je u službenom dopisu Gradskoj skupštini istaknuo da se gradskoj upravi svaki dan javljaju nezadovoljni građani i stanari Gornjega grada koje trenutačno s Donjim gradom povezuje jedino improvizirana autobusna linija do Katarinina trga.

Komentara 3

JA
james49
09:04 21.06.2012.

Ponavljam po 100-ti put. Dok je Banditić bil šef Holdinga, pizdarija je bilo u razumnim granicama. Sada više ni Mirogoj ne održavaju i čiste. Uspinjača MORA funkcionirati jer je to uz Katedralu, zaštitni znak Zagreba

TO
Tot
09:18 21.06.2012.

sramota da uspinjača ne radi 2 mjeseca,na vlasti su oćito veći lopovi i gadovi od bandića. Mile je prefriganec ali je znao nešto i dobro napraviti za grad,a ovi sam kradu i ljenčare....

TO
tor
19:48 21.06.2012.

e, moj milane, a sa napiši i sebi jednu veeeeeliku opomenu, jer si uništio zaštitni znak zagreba i zagrebčanaca, (kaj ti nisi, makar bi štel biti), sljemensku žičaru!!!!!! sram te bilo, drugima prigovaraš(makar si u pravu), a sam uništavaš ono kaj je zagrebčancima sveto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije