Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOMENIK DOMOVINI

Usred Zagreba stoji spomenik koji svi zaobilaze. Srame ga se jer je 'Bandićev'

22.02.2022.
u 16:09

Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću. Tim je riječima pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio Spomenik domovini koji je prema njegovoj ideji trebao preuzeti komemorativnu funkciju od Oltara domovine na Medvedgradu. Rečenicu u svom stilu izgovorio je dva i pol mjeseca prije nego što je naglo preminuo, na godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. ”Ćaća” kojeg je Bandić spomenuo u svom govoru upravo je Tuđman, odnosno njegov kip koji je postavljen tako da gleda spomenik posvećen domovini, koja je pak Tuđmanovo životno djelo, kako je to Bandić rekao. Već tada mogle su se vidjeti prve naznake današnjeg stanja.

Komentara 44

BI
billynik
18:29 22.02.2022.

Mislim da je jako teško živjeti i raditi u zemlji koju toliko mrziš. Da se tako osjećam našao bi sebi bolju zemlju jer mi je ova neželjena država omogućila da mogu živjeti gdje želim u Europi osim možda u Srbiji i Bosni. Većini takvi to nije problem jer im je to otadžbina.

PO
poluprovokator
19:09 22.02.2022.

Svaki pedalj tog spomenika je preplaćen bar 20 puta i Bandiću je jedino bilo bitno preko takvih dubioza osigurati sebi novac za privatne projekte poput Cvjetnog, "Menhetna" i sl. Pa nije išao malomalo u Rim gledat spomenike nego pohraniti dijamante namirene tim našim novcem... Grad je zavaljao u takve kredite da nam je i djecu osudio na vraćanje toga. Sa 18% prireza i poštenim upravljanjem se sve u gradu moglo zdravo financirati iz proracuna i prihoda...

LO
lonicera
18:29 22.02.2022.

Nije ovo Bandićev spomenik. Ovo je naš spomenik. Nije Bandić dao svoje novce, već je uzeo naše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?