Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od srpnja

Bandićev kum Ivica Pančić novi pomoćnik za obranu i sigurnost

'03.02.2001., Zagre - Vjencanje Ivice Pancica i Dinke Jakovine. Kum Milan Bandic.  Photo: Andrej Kreutz/PIXSELL'
'Andrej Kreutz/PIXSELL'
22.05.2012.
u 21:28

Prijavilo se 20 kandidata, Ivica Pančić dobio najviše bodova na ispitu i intervjuu

I dok gradonačelnik Milan Bandić govori kako je došlo vrijeme za uštede i najavljuje smanjenje plaća gradskim zaposlenicima, a donošenjem mjera privremene obustave proračuna zabranjuje nova zapošljavanja, najnoviji gradski zaposlenik dokazuje da je sve to “pucanj u prazno”.

Prijavio se kao građanin

Naime, kao novog pomoćnika pročelnika u Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, koji vodi Pavle Kalinić, gradonačelnik je imenovao Ivicu Pančića, diplomiranog politologa, ali i osobu kojoj je vjenčani kum. Na novu funkciju Pančić stupa 2. srpnja ove godine.

Kako kažu iz Grada, Ivica Pančić odabran je kao najbolji od ukupno 20 kandidata, koliko ih se prijavilo za poziciju pomoćnika pročelnika za poslove zaštite od požara, obrane i informacijske sigurnosti.

– Zar se ja kao građanin ne smijem javiti na natječaj za posao – zapitao nas je Ivica Pančić kad smo ga nazvali da ga upitamo o njegovu novom radnom mjestu. Nevoljko je potom dodao da je vjerojatno imao najbolje kvalifikacije za tu dužnost. Tvrde isto i iz Stručne službe gradonačelnika.

Uobičajena praksa

– Testiranje, kojem su pristupili kandidati koji su zadovoljavali formalne uvjete natječaja, provodilo se iz dva područja: poznavanje ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske i osnova lokalne i područne samouprave i Upravnog područja zaštite i spašavanja – kaže pročelnik Vidoje Bulum.

Nakon testiranja samo su dva kandidata imala najbolje rezultate, a jedan od njih bio je Ivica Pančić koji je i na intervjuu ostvario najveći broj bodova. Tko je bio Pančićev “protivnik” u Gradu nismo uspjeli doznati. No, oboje su ostvarili “najmanje 50 posto bodova, odnosno uspješno položili testove”. Pančić je potom protukandidata, prema odgovoru Buluma, iz testiranja i intervjua ostvario veći broj bodova. I tako postao zaposlenik zagrebačke gradske uprave koja je nedavno dobila još jednog savjetnika gradonačelnika. Koliko ih je ukupno, nismo dobili odgovor.

Komentara 5

OB
-obrisani-
23:07 22.05.2012.

Mogu ja biti savjetnik kao vizionar za globalnu politiku !!

Avatar dsonjic
dsonjic
23:27 22.05.2012.

Kako se Pančiću posrećilo da odmah dobije posao? Pa svaka mu čast.

DW
dr.who
07:33 23.05.2012.

Ljudi ne kužite...ne piše li da je sam rekao da je imao najbolje \"kvalifikacije\"...ma što god se u ovom slučaju podrazumjevalo...i zato pamet u glavu kad se biraju kumovi,prijatelji stranke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije