Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zagreb zapad

Bandićev čovjek opet na vlasti u N. Zagrebu zapad i uz bok HDZ-u

3.12.2010., Laniste, Zagreb - Petar Matic i Mijo Kristic iz
27.09.2014.
u 14:00

Željko Fiolić (HDZ) preuzeo četvrt, J. Baturić potpredsjednik

HDZ-ovac Željko Fiolić novi je predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb zapad, gdje je u četvrtak na sjednici zamijenio nezavisnog Miju Krištića, koji je pak prije u travnju smijenio dosadašnjeg predsjednik Vijeća Gorana Kutlića (SDP).

Izašli Laburisti

I dok je Fiolić u samo godinu i pol dana na čelno mjesto zasjeo kao treći predsjednik, na potpredsjedničkom mjestu ostao je bandićevac Jadranko Baturić, bivši čelnik četvrti koji na proteklim izborima nije uspio sačuvati osmogodišnju dominaciju. Ipak, Baturiću nije trebalo dugo da se vrati na vlast i slomi slogu unutar koalicije – SDP, Laburisti i dva nezavisna vijećnika (jedan je Krištić). Prvo je na svoju stranu privukao HDZ-ovce i njihove koalicijske partnere, a u travnju i Krištića, kao presudnog 10. vijećnika.

I dok je Krištić nagrađen mjestom predsjednika, uz dogovor da ga nakon pola mandata zamijeni HDZ-ov kandidat, Baturić je zauzeo stabilnu funkciju. Samo godinu dana nakon gubitka vlasti, uz još samo jednu svoju vijećnicu, ponovno je "zavladao" vijećem od 19 članova. Sada je privukao i Laburiste, koji su nakon gubitka vlasti njihove koalicije sa SDP-om prešli u drugi tabor pa Baturićeva koalicija ima 12 od 19 članova.

– Ova se koalicija okupila oko programa i ja ću biti njen dio sve dok se poštuje dogovoreni program. Naš je cilj provođenje programa i nije mi bitno tko je predsjednik, to mogu biti i Fiolić i Krištić, bitno je da radimo na istim projektima – kazao je Baturić. Dodao je da su se već uhodali nakon što su vlast preuzeli u travnju i da sve odluke donose konsenzusom. Svaki član, objasnio je, ima pravo veta.

No, oporba optužuje Krištića da je zbog osobnog interesa izašao iz koalicije, ali i novog predsjednika Fiolića da je zakazanu sjednicu u četvrtak prekinuo ubrzo nakon što je imenovan za predsjednika četvrti, i to zbog domjenka.

Međusobne optužbe

– Ovo je dokaz da nemaju ni plan ni viziju kako voditi vijeće. Njima je očito stalo samo do hrane i pića – obrušio se na njih Tomislav Koledić, vijećnik i predsjednik MO SDP-a. Žao mu je što je Vijeće žrtva pohlepe pojedinaca i da se već drugi put u godini bira predsjednik, što će za posljedicu imati nefunkcionalnu gradsku četvrt. Željko Fiolić odgovorio je da ih SDP-ovci napadaju iz očaja jer su izgubili vlast, i to, smatra, isključivo zbog lošeg rada.

– Sjednica je prekinuta jer je dio članova morao na put, a ne zbog domjenka pa rad nastavljamo u roku od osam dana. Građani moraju znati da SDP-ovci nisu rješavali probleme, što će ova koalicija promijeniti – kazao je Fiolić.

Komentara 8

ST
strsljen2013
14:48 28.09.2014.

Nebitno je tko je tko, odakle je došao, s kim se upario. Odlika svih je da žive na račun poreskih obveznika i troše njihove novce za sebe.

DE
derulja
14:55 27.09.2014.

hdz s partnerima u poziciji su sada stabilni i jaki te u mogućnosti donositi kvalitetne odluke za dobrobit svih stanovnika gradske četvrti novi zagreb zapad. uz presudno otvaranje tim istim građanima, kako bi se spoznalo stvarno stanje i problemi stanovnika te pojednih naselja.

DU
Deleted user
10:57 28.09.2014.

SDP je dobio najviše glasova građana na izborima i složio je koaliciju koja je imala većinu u vijeću. Očito je da tu koaliciju nije htio plaćati pogodnostima pa su se njegovi partneri priklonili onima koji su to voljni. A Baturićć nije bio dobar predjsenik za većinu kvartova, imao je svoje kvartove 8 godina, jer da je bio, ljudi bi ponovno za njega glasali. Kao što ni HDZ ne može dobiti glasove u toj četvrti. A sada su na vlasti. Dakle, čemu glasati kad se ne sluša volja naroda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije